Digidexo.com

De positive effektene av en sunn og aktiv livsstil

De positive effektene av en sunn og aktiv livsstil


De fleste erkjenner at det å leve en sunn og aktiv livsstil er viktig, men hva noen kanskje ikke vet er hvor vidtrekkende effektene er å opprettholde et balansert kosthold, holde alkoholforbruket nede og får regelmessig fysisk trening. De positive effektene av en sunn livsstil er ikke bare fysisk, men også påvirke din mentale helse og bidra til å beskytte deg mot en rekke livstruende sykdommer og tilstander.

Beskytter bein og muskler

Kroppen din bremser som du alder, med muskler avstivede og bein blir sprø. Men en aktiv livsstil kan bidra til å redusere disse negative effektene. Trene regelmessig styrker både muskler og bein, noe som reduserer sjansene for en skade som et hoftebrudd, og i kvinner spesielt, for å utvikle skjelettsykdommer osteoporose. Studier har funnet at hvis du deltar i en moderat intens aerobic trening for et par timer i uken, har du en redusert risiko for å lide av leddgikt, ifølge Centers for Disease Control og Prevention nettside.

Mood Enhancer

Når du trener du slipper kjemikalier som gjør at du føler deg bedre, både mentalt og fysisk. Disse inkluderer endorfiner, som er humørfremmende kjemikalier. Personer som fører sunt, vil en aktiv livsstil også merke en økning i energinivået over tid, og bør utvikle bedre selvfølelse og selvtillit, også.

Vektkontroll

Kan brukes til å opprettholde en vekt som er sunn for deg både kosthold og mosjon være. For noen mennesker, vil dette bety å redusere mengden av sukkerholdige drikker, alkohol og junk maten de spiser, mens andre vil trenge å øke nivået av fysisk trening de deltar i hver uke. En aktiv livsstil forbrenner mer kalorier, noe som resulterer i kroppens konvertere færre kalorier til fett, og dermed staving av vektøkning, mens de spiser og drikker sunt kontrollerer kaloriinntaket.

Beskytter hjertet

En sunn livsstil forbereder kroppen mot hjerte-og karsykdommer, som hjerteinfarkt og slag. Fysisk trening på regelmessig basis, for eksempel, senker blodtrykket og holder kroppens kolesterol på håndterbart nivå. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention nettside, ta del i 150 minutter med aerobic aktivitet av moderat intensitet hver uke senker betydelig risikoen for å utvikle en kardiovaskulær sykdom.

Beskytter mot kreft

En sunn livsstil er viktig i kampen mot kreft. Å være aktiv og forbruker rikelig med frukt og grønnsaker bidrar sterkt til å senke sjansene for å utvikle visse typer kreft. For eksempel forskning fra World Cancer Research Fund oppdaget at å opprettholde en sunn livsstil kan forebygge sykdommer som mage og munn kreft i 39 prosent av tilfellene, som rapportert av avisen The Guardian nettsiden i 2009.