Digidexo.com

Riv Duct Eye Infeksjon

En tåre duct øyeinfeksjon, teknisk kalt dacryocystitis, er et øye tilstand som oppstår i små rør i den innerste av de øvre og nedre øyenlokk, der tårer er produsert og drenert.

identifisering

Tårekjertlene produserer tårer, og tåreblærer (tårekanalene) tømme dem. Når denne dreneringssystemet er blokkert, vokser en infeksjon i kanalene. Dette er dacryocystitis, rive duct øyeinfeksjon.

Årsaker

Ifølge Øyne-og-Vision.com, kan infeksiøse blokkeringer av rivedreneringssystem skyldes sinus problemer, aldring, betennelsessykdommer, eller før forekomsten av dacryocystitis. EverydayHealth.com rapport om tilstanden sier at blokkering kan også oppstå etter traumer eller skader på nesen eller øynene.

Symptomer

Dreven rive fra øyet er den viktigste symptom på en tåre duct infeksjon, og øyet kan også skille ut en klebrig utflod eller puss. Rødhet og hevelse og rundt det innerste hjørnet av øyet oppstår, med irritasjon og smerte. EverydayHealth.com rapporterer også at en feber kan forekomme som et symptom på en tåre duct infeksjon.

Diagnose

Diagnose en tåre duct infeksjon, setter en øyelege press på tåresekken, og eventuelle utslipp utvist vil bli testet for bakterier. Et øye legen kan også sette en spesiell farge i øyet, noe som vil reagere med de øye-væske og indikerer tilstedeværelsen av en infeksjon.

Behandling

Antibiotika kan klare opp mest rive duct infeksjoner, ifølge Eyes-og-Vision.com. Resept øyedråper og salver kan også anvendes. Hvis infeksjonen vedvarer, mindre kirurgiske prosedyrer, for eksempel dacryocystorhinostomy, kan utføres for å ekspandere rive kanalen for riktig drenering.

Forebygging

Ifølge AllAboutVision.com, forebygging av øyeinfeksjoner inkluderer å holde hendene rene, ved hjelp av rent sengetøy, og unngå unødvendig kontakt med øynene. Spesiell omsorg for kontakter er også viktig, herunder desinfeksjon, utskifting, og forkaster gamle løsningen.