Digidexo.com

Eye Refraksjon Tutorial

Eye Refraksjon Tutorial


Det menneskelige øyet fungerer ved at lys inn i øyet gjennom den klare linse, som deretter bøyer (eller refracts) innkommende lys og fokuserer den på baksiden av øyeeplet på den lysfølsomme netthinnen. Denne visuelle informasjonen blir så sendt til hjernen via den optiske nerven. Hvor godt øyet refracts lyset bestemmer sin evne til å fokusere lys, som er direkte ansvarlig for skarphet av visjonen din.

Anatomy of the Eye

Øyet er i utgangspunktet en gelé-fylt verden med en klar linse og iris på forsiden, retina på baksiden, og den optiske nerven som fører ut av baksiden av øyeeplet til hjernen. Lyset kommer inn på forsiden av øyet gjennom den gjennomsiktige linse. Den iris, som er i stand til å utvide og kontrakt, styrer mengden av lys inn i øyet. Det innkommende lys passerer så gjennom sentrum av øyeeplet, gjennom en viskøs gel kalles glasslegemet, og er fokusert på den bakre av øyeeplet, kalt netthinnen. Lysfølsomme celler på netthinnen sende visuell informasjon fra øyet til hjernen.

Eye Refraksjon

Fysisk vitenskap viser oss at når lyset krysser fra ett medium til et annet, er det brytes. Så som lyset kommer inn i øyet, krysser den fra luft inn i øyet og brytes. Lys er bøyd særlig på hornhinnen, den ytre buede overflaten av øyet. Medisinsk forfatter Marilyn Haddrill sier at både lengden på øyeeplet og krumning av hornhinnen er de to viktigste anatomiske funksjoner som styrer øyets evne til å fokusere innkommende lys. Linsen og øyets indre gelé også hjelpe med fokus.

Astigmatisme

Ideelt sett er hornhinne en jevn symmetrisk form, og lyset som kommer inn fra alle vinkler brytes samme beløp. I virkeligheten er det noen ganger hornhinne asymmetrisk. Denne uregelmessig form av hornhinnen, og til og med noen ganger av linsen selv, forårsaker lysstrålene til å være ufokusert når de treffer netthinnen, noe som resulterer i uskarpt syn. Denne brytningsfeil er kjent som astigmatisme, og ifølge American Optometric Association, er det en relativt vanlig visuell klage. Små mengder av astigmatisme vanligvis forårsaker ingen problemer, men store mengder kan føre til hodepine og anstrengte øyne.

Nærsynthet og Hypermetropi

Nærsynthet og langsynthet er to forhold som oppstår når øyet ikke er i stand til å bryte lyset slik at den fokuserer sterkt på netthinnen. I nærsynthet (nærsynthet), er øyeeplet for lang, forårsaker lysstrålene å fokusere før de når netthinnen. I langsynthet, er øyeeplet for kort, forårsaker de lysstråler til å fokusere bak netthinnen. For både nærsynthet og langsynthet, korrigerende linser og laser kirurgi er tilgjengelig.