Digidexo.com

Om ingen mel, ikke sukker dietter

Vekttap, økt energi og immunforsvar, og lettelse fra symptomene på svekkende sykdommer ulcerøs kolitt og irritabel tarm-syndrom, er noen av de fordeler knyttet til å følge en diett no-mel, no-sukker. Alle kaller for en viss disiplin, engasjement og kunnskap til å følge trofast.

No Mel, No Sugar Diet

Dr. Gott er ingen mel, No Sugar Diet er en vekt-tap programmet og bestselgende bok skrevet av avis spaltist og lege Peter H. Gott. Hans bok skisserer programmet han har rådet sine pasienter til å følge for å raskt gå ned i vekt. Tilhengere av denne dietten redusere sine kalorier og forbedre sin metabolisme ved å unngå de tomme, lav nærings kalorier som finnes i kaker, kjeks, brød, muffins og noen matvarer med tilsatt sukker. Dr. Gott oppfordrer sine lesere til å erstatte disse matvarene med naturlige hele korn, frukt, grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter. Hans bok inneholder oppskrifter og menyen planer.

Specific karbohydrat diett

Specific karbohydrat diett er beskrevet i Breaking the Vicious Cycle, av Elaine Gottschall. Dette uten mel, kosthold no-sukker er for de som lider av Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, cøliaki og andre fordøyelsesproblemer. Denne dietten krever streng overholdelse og konstant årvåkenhet for å unngå selv små mengder av korn og mel og alle typer sukker, bortsett fra de som finnes i honning og frukt. Mange tilhengere har opplevd lindring av sine symptomer gjennom å følge de spesifikke karbohydrat diett.

Lav karbohydrat dietter

Lav-karbohydrat dietter har vært populære i flere tiår som en måte å miste vekt og kontrollere blodsukkeret ved å unngå matvarer som forårsaker en stor insulin release. De fleste lav-karbohydrat diett planer for etterfølgere å unngå korn, mel og sukker, da disse matvarene er høy i karbohydrater og kan forårsake en insulin rush. Enkelte populære diett planer inkluderer Dr. Atkin, South Beach Diet og Protein Power.

Paleolithic Diet

Enkeltpersoner på jakt etter en sunnere, mer naturlig kosthold er ofte tiltrukket av den paleolittiske Diet, som skissert i Neanderthin, av Roy Audette, og The Paleo Diet, av Loren Cordain. Tilhengere av Paleolithic dietter spiser slik paleolittiske jeger / samler kulturer angivelig spiste, å tro at dette er den optimale diett for å opprettholde god helse. Siden korn, mel og tilsatt sukker var praktisk talt ukjent for gamle mennesker, de er forbudt. Denne dietten er naturlig lav på karbohydrater og noen har opplevd vekttap og forbedret sin helse.

Fordeler

Noen mennesker har sett en forbedring i fordøyelsen, energinivå, blodsukkerkontroll, autoimmune sykdomssymptomer og humør, samt vekttap, ved å unngå mel og sukker. Mer næringsrik mat, som frukt og grønnsaker, kan øke den generelle kvaliteten på kostholdet. Mange mennesker er allergiske eller intolerante mot korn, ofte uten å vite det før de fjerne disse matvarene fra sine dietter og oppleve forbedringer i helsen.

Ting å spise

Bakevarer kan erstattes med frukt eller muffins, brød eller kjeks laget med bakken mutter mel eller kokos mel. De fleste måltider kan bestå av en salat, kjøtt og kokte grønnsaker. Velg nøtter, frukt eller ost for en matbit. Den vanskeligste delen vil være å spise mens du er borte fra hjemmet. Prøv å holde akseptable matvarer på hånden i bilen, vesken eller sekken. Hvis du går til en restaurant, bestille vanlig kjøtt uten panering, og grønnsaker på siden.