Digidexo.com

Definisjon av plexus brachialis

Plexus brachialis er en tilkoblet gruppering av nerver som sender signaler fra ryggraden til armer, albuer, skuldre, fingre og hender. Nervene går fra nedre nakken til de øvre skuldre, sender signaler til både bevegelse og følelse. Skader på plexus brachialis kan være felles.

Nerver

I menneskekroppen er det nerver som har motoriske meldinger som signaliserer muskler til å flytte. Det er også sensoriske nerver som signaliserer for kroppen å føle temperatur og smerte. Plexus brachialis består av nerver som bærer både motoriske og sensoriske meldinger.

"Highway System"

Nervene som utgjør plexus brachialis reise fra ryggmargen mellom ryggvirvlene, ned på siden av halsen der de fusjonere og gren inn i hva den amerikanske Academy of ortopediske kirurger kaller en "highway system" av nerver. De deretter reise under kragebeinet og inn i armene.

"Elektriske ledninger"

Ifølge American Society for Surgery av Hand, nervene er "elektriske ledninger" av kroppen. The American Academy of ortopediske kirurger sier: "Det er mange nerver i plexus brachialis. Hver nerve inneholder mange små nervefibre med lag av 'isolerende' vev."

Skader

Det er mulig for brakial plexus for å oppstå skader, som også kalles brakial pleksus brachialis eller dysfunksjon pleksopati. Disse vanligvis er et resultat av noen form for skulder traumer, stretching, svulster eller betennelser. Noen mindre vanlige årsaker kan være eksponering for giftstoffer / kjemikalier, fødselsskader og betennelsestilstander fra virus eller immunproblemer.

Behandling

Dersom det blir bestemt at en pasient lider av en pleksusskade er det mulig at ingen behandling er nødvendig fordi skade kunne gjenvinne på egen hånd. Men i noen tilfeller leger kan utføre kirurgi eller foreskrive steroider, smertestillende medikamenter eller andre legemidler.