Digidexo.com

Behandling for viker tannkjøtt

Hvis du begynner å legge merke til en økt følsomhet for varm eller kald mat eller drikke, eller mellomrom begynner forming mellom tennene og tannkjøttet, kan du bare være et offer for viker tannkjøtt. Ifølge California Dental Association, er dette en vanlig tilstand blant voksne over 40. Men ofrene ofte er yngre. Men tilstanden kan forebygges og behandles.

Kjenn Årsaker

I de fleste tilfeller viker tannkjøtt er resultatet, eller symptom, periodontal sykdom, typisk forårsaket av dårlig oral hygiene. Som plakk bygger seg opp langs tannkjøttet, giftstoffer den inneholder irritere tannkjøttet. Over tid, hvis dette plakk ikke fjernes daglig gjennom tannpuss og bruk av tanntråd, tannkjøttet begynner å trekke vekk fra tennene, forårsaker lommer som forlater ekstra plass for plakk og bakterier for å danne.

I noen tilfeller kan viker tannkjøtt også være forårsaket av skjeve tenner, eller traume som har tvunget en tann eller tenner til å bli slått løs eller helt ut.

Gjenkjenne symptomer

Den mest åpenbare symptomet er mellomrommene, eller lommer, mellom tennene. Tennene kan også vises lenger fordi tannkjøttet har nå trukket bort fra dem. Andre symptomer er dårlig ånde, hovne eller blødende tannkjøtt, løse tenner eller tenner som har flyttet og ekstrem følsomhet for visse matvarer på grunn av de eksponerte røtter.

Diagnostisering Problem

Før behandling kan finne sted, må tannlegen diagnostisere tilstanden. Han vil som regel begynne med å ta en medisinsk historie, inkludert en liste over medisiner du tar daglig, eventuelle forhold som kan være medvirkende faktorer og en familiehistorie også.

Røntgen vil da bli tatt for å vise ham om det er noen lommer forming, hvis du har noen bentap og alvorlighetsgraden av det og eventuelle hulrom som kan ha blitt dannet sammen dine røtter. Han vil da bruke en sonde, en spesiell dental instrument utviklet av American Dental Association, for å utføre en periodontal screening og opptak. Dette innebærer å måle dybden av rommet mellom tannkjøttet og tennene; jo større tall, jo større er graden av tannkjøttet resesjon.

Ikke-kirurgisk behandling

Desensibiliserende midler, for eksempel over-the-counter følsomhet tannpasta kan anvendes for å lindre smerte forårsaket av de eksponerte røtter. Tannlegen kan også gjelde desensibiliserende agenter eller gels til utsatte tenner eller røtter.

Dyprens av lommene er en annen løsning. Dette er vanligvis utføres i fire avtaler; en for hver kvadrant av munnen din. I løpet av fremgangsmåten, skraper hygenist tannen over og under tannkjøtt, fjerne bygget opp plakk og bakterier. Hun polerer deretter kroner av tennene dine, beskytte dem mot plakk i fremtiden. Dette fungerer for dem som lider av viker tannkjøtt skyldes en bakteriell infeksjon og skal være ferdig hver tredje måned inntil plakk og bakterier buildup er under kontroll (Se Referanse Link To, side 6).

Kirurgisk behandling

Root kanalene er en av de vanligste kirurgiske alternativer når en utsatt roten forårsaker følsomhet. Prosedyren innebærer å fjerne forfalt roten gjennom enten kronen på tann eller tannkjøtt, og styrke tannen med en cap.

Bløtdels grafts erstatte døde eller forsvant tannkjøtt vev. Den nye vev er fjernet fra enten en tilstøtende tann, taket av munnen eller i noen tilfeller, er donorvev anvendes. Den blir deretter plassert over det påvirkede området og sydd på plass.

Forebygging

Viker tannkjøtt kan forebygges. Det første trinnet er å børste minst to ganger daglig; men etter hvert måltid og snacks er ideelt. Tanntråd før du pusser også forbedrer helsen til tannkjøttet ved å fjerne matrester børsting alene ikke kan. Til slutt, gå til tannlegen to ganger i året for en grundig rengjøring og eksamen. Dette vil bidra til å fjerne plakk fra tennene som du kanskje ikke være i stand til å nå eller fjerne med børsting alene.