Digidexo.com

Vertigo hos barn

Vertigo er en ubehagelig opplevelse for alle; for barn, kan opplevelsen være urovekkende og skremmende. Pediatric vertigo stammer fra to kilder: det er enten en godartet posisjonell vertigo skyldes en frykt for høyder; ekstrem eller malplassert vertigo hos barn, derimot, er et tegn på en sykdom eller tilstand som trenger å bli undersøkt av en lege. Adressering et barns bekymringer av vertigo, svimmelhet eller kvalme vil hjelpe dem å håndtere følelsen av vertigo og finne ut hva den underliggende årsaken kan være.

Identifikasjon

Et barn som opplever vertigo på grunn av en merkelig eller uvanlig posisjon som henger opp ned eller å være for høyt vil vise tegn til svimmelhet, kvalme og tidvis panikk. Denne typen svimmelhet kan behandles ganske enkelt ved å endre stilling: kommer ned fra høyder og hvile er den beste kur for godartet svimmelhet.

Barn som viser tegn på ekstrem vertigo i situasjoner der vertigo ville være uventet har en uidentifisert tilstand eller lidelse som krever medisinsk behandling. Ethvert barn som opplever vertigo i dagligdagse situasjoner må ha tilstanden vurdert av helsepersonell.

Effekter

Mens vertigo seg selv ikke er en sykdom, er det en alvorlig tilstand som skal behandles på riktig måte; vertigo (ikke forårsaket av høydeskrekk) hos barn er et tegn på annen sykdom eller tilstand og ikke en isolert syndrom i seg selv. Vertigo kan føre til et barn å lide av dårlig hånd-øye-koordinasjon, tregere utvikling i fysiske aktiviteter som å sykle, føler deg svimmel eller kvalm og opplever ringing i ørene (tinnitus). Andre tegn på svimmelhet inkluderer ubalanse eller problemer når han går, klager av spinning eller roterende opplevelser, klossethet eller hørselstap.

Betydning

Et barn som opplever ekstrem vertigo må bli sett av en lege eller helsepersonell spesialist; barndommen vertigo kan være en indikator for en hvilken som helst av flere sykdommer eller tilstander som krever behandling, medisiner eller terapi.

Årsaker til pediatrisk vertigo inkluderer hode eller nakkeskade, narkotika eller alkohol misbruk av mor under graviditet, immunsvikt lidelser, nevrologiske sykdommer som cerebral parese, hjernesvulster, hørselstap eller vestibulære lidelser.

Forebygging / løsning

For et barn opplever svimmelhet, behandlingen er svært avhengig av barnets alder og den underliggende årsaken til svimmelhet. Barn som har mer alvorlige lidelser vil gjennomgå medisinske og fysioterapi og i noen tilfeller større operasjon, mens et barn som vertigo er forårsaket av en skade kan bare trenger å gjennomgå fysioterapi. Visse øvelser kan brukes til å lære et barn hvordan å orientere seg i respons til opplevelsen av svimmelhet og så håndtere virkningene på en konstruktiv måte.

Betraktninger

Ethvert barn som viser tegn på ekstrem svimmelhet i en situasjon der vertigo ville være uventet bør tas for å se en lege. En MR eller CT scan kan være nyttig for å bestemme årsaken til svimmelhet og hvilke skritt må tas for å behandle både svimmelhet og dens underliggende årsaken. Som ekstrem vertigo kan ha vidtrekkende konsekvenser for et barns utvikling, inkludert tap av hørsel eller problemer utviklings romlig koordinering, bør alle barn viser tegn til svimmelhet bli sett av en lege.