Digidexo.com

Slik Care for en kjær med nyresykdom

Slik Care for en kjær med nyresykdom


Mange utvikler nyresykdom i USA og i utlandet. Mens tilstanden ikke alltid helt svekke mennesker, nyresykdom lider ofte krever litt støtte og hjelp fra familiemedlemmer og venner. Det er viktig at du bryr deg for en kjær med denne tilstanden for å hjelpe ham å leve komfortabelt med det. Les videre for å lære å ta vare på en kjær med nyresykdom.

Slik Care for en kjær med nyresykdom

En få hjelp av andre venner og familie til å dele lasten. Omsorg for noen kan ofte føle at det er bare ditt ansvar. Ikke vær redd for å spørre andre mennesker om hjelp, enten følelsesmessig eller fysisk.

Sett opp møter med en terapeut for din kjære. Noen ganger kan en trenet profesjonell er den beste personen til å gi emosjonell støtte for noen med en kronisk sykdom. En terapeut kan også gjenoppleve noen av stress også.

Tenk realistisk for deg selv og din kjære. Du kan ikke kurere nyresykdom, men du kan sikre at legens ordre blir fulgt og gi emosjonell støtte.

Lær om grensene for din omsorg evner. Du ønsker ikke å gjøre din kjære en helt avhengig av deg hele tiden. Husk at selv om din kjære er syk, folk med nyresykdom er fortsatt i stand til å gjøre mange ting for seg selv.

Utdanne deg selv på symptomer på nyresykdom. Du må vite hva du skal se etter i tilfelle din kjære en tilstand tar en sving til det verre. Vet hva som er normal atferd og vite når du skal ta henne med til et dialysesenter for omfattende behandling.

Se dine egne stressnivå. Omsorg for andre kan være svært belastende, spesielt hvis du administrerer din egen karriere eller helsemessige bekymringer. Vurdere måter å redusere eget stress, inkludert mekling, yoga, pilates, chanting og andre metoder for avslapning.

Hint

  • En av de viktigste tingene du kan gjøre er å sørge for at din kjære tar henne medisinen nøyaktig slik legen bestilt.
  • Ikke vær redd for å spørre venner, slektninger eller naboer til å hjelpe deg. Du bør likevel være i stand til å opprettholde et normalt arbeidsliv og omsorg for en nyresykdom pasient samtidig.
  • Snakk med det medisinske personalet på det lokale nyre dialysesenter. Disse fagfolk jobber med nyresykdom pasienter hver dag og bør være i stand til å dele noen viktige tips med deg og din kjære med nyresykdom.