Digidexo.com

Avansert mesothelioma symptomer

Avansert mesothelioma symptomer


Mesothelioma er en form for kreft som oppstår i fôr av organene i brystet og bukhulen. Statistikk fra American Cancer Society viser at 2000 til 3000 tilfeller av denne sykdommen er rapportert hvert år hos pasienter etter fylte 55. Tidlige indikatorer vanligvis gå ubemerket; dermed diagnose av mesothelioma vanligvis oppstår når kreften er på et avansert stadium.

Identifikasjon

Mesothelioma er en type kreft som kan ligge i dvale i 20 til 40 år før synlige symptomer. Den angriper mesothelial fôr som beskytter organer, som forekommer rundt lungene, magen eller hjertet. Mesothelioma er forårsaket av kontinuerlig eksponering for asbest fiber: Små, skarpe asbest fiber er innånding og angi lunge hulrom, fortsetter å rive i vev foringer i lungene. Kreftceller vokse innenfor disse revet fôr og væske fyller de skadede områdene. Avanserte symptomer på sykdommen utvikle seg som kreftceller sprer seg til omkringliggende områder.

Funksjon

Mesothelioma er diagnostisert når den har nådd et avansert stadium. Tidlige symptomer som hoste, pustevansker og brystsmerter er ofte forveksles med symptomer på andre sykdommer, som lungebetennelse. Den uvanlig lang inkubasjonstid gir rikelig tid for kreftcelle formasjoner for å oppstå i hele kroppen. Som asbestfibrer seg fast i lungene, fortsetter de å grave i brystet og bukhulen og kan gå inn lymfeknuter. Kreftceller spres deretter videre ved å følge sporet av skadet vev.

Typer

De tre typer mesothelioma som går videre til avanserte symptomer er pleural, peritoneal og perikardial; i løpet av hver type, har kreft nådd en ondartet stadium. Den tette hulrom er mest berørt i pleural tilfeller, og mulige symptomer på denne tilstanden omfatter brystsmerter, hoste eller hoste opp blod, hevelse i ansikt og armer og muskelsvakhet. Peritoneal tilfeller presentere mest skade i mageområdet, hvor hevelse, kan klumper i magen, forstoppelse, kvalme og oppkast og en utstående mage oppstå. Kreftceller i perikardiale tilfeller er sentrert i hjertet regionen, og produsere hoste, brystsmerter, hjertebank og pustevansker som gradvis forverres.

Stadier

Mesothelioma symptomer utvikles i fire trinn. Tidlige stadier er kategorisert som lokalisert kreft innen en region; i avanserte stadier, har kreften spredt seg til forskjellige områder. Stage jeg oppstår når kreftceller finnes i lungene, pessar eller perikardiale membran fôr. Stage II oppstår når kreften sprer seg fra en av disse regionene inn i lymfeknute system. Fase III er tilstede i hjertet og membranbelegg, veggen av brystet og midten av brystet. Stage IV påvirker andre organer utenfor brystet og magen regioner.

Behandling

Behandling for mesothelioma avhenger av stadium av kreft. Det finnes ingen kjent kur for sykdommen, og behandlinger som kirurgi eller kjemoterapi er kun utført i løpet av de tidlige stadier av sykdommen, da fjerning av ondartede vekster er fortsatt mulig. Behandling for avanserte stadier fokuserer på palliativ metoder, som er ment å gi komfort for pasienten gjennom symptomlindring. Kirurgi eller strålingsterapi kan administreres i et forsøk på å redusere væskeansamling og fjerne kreft formasjoner fra blokkerte områder. Anti-kreft medikamenter kan også være foreskrevet.