Digidexo.com

Farer Angåmikrobølgeovner

Farer Angåmikrobølgeovner


Rykter om farene ved mikrobølgeovner har vært flyter rundt helt siden disse nå-standard kjøkkenapparater dukket opp på hyller i 1970. Noen hevder at varmes i mikrobølgeovn mat forårsaker alt fra hjerneskade til impotens. Andre hevder at mikrobølger er kontrollerende våre sinn. Det er lite bevis for å sikkerhetskopiere disse ryktene, imidlertid, og sannheten er FDA overvåker mikrobølgeovn standarder nøye for å sikre deres sikkerhet for forbrukerne. Likevel er det en rekke reelle farer vedrørende mikrobølger som du bør være klar over.

Overheting

Overheting oppstår når en væske varmes opp hurtig til en temperatur som er høyere enn dens kokepunkt. Dette er en reell fare om mikrobølgeovner, fordi det kan føre til alvorlige brannskader i ansiktet og på hendene. Når en varmes i mikrobølgeovn flytende superheats, betyr det ikke har tid til å slippe damp som produseres ved koking og blir svært ustabil. Når man forstyrrer væsken på en eller annen måte, ved å røre den eller tilsetning av pulverkaffe, for eksempel, kan væsken plutselig slipper damp og forårsake søl av brennende varm væske. Hvis du noen gang har hatt en kopp væske plutselig eksplodere på deg etter å ha blitt fjernet fra en mikrobølgeovn, dette var trolig et resultat av overoppheting.

Elektrisk utladning

Har du noen gang ved et uhell plassert en metallgjenstand, for eksempel en gaffel eller food container i mikrobølgeovnen? Resultatet er elektrisk utladning. Metall leder varme, og når det er kokt i mikrobølgeovnen, kan det produsere farlige elektriske gnister. Metal resonerer med mikrobølger som produseres av ovnen, noe som resulterer i høy spenning elektriske strømmer. Du vil merke lysglimt og noen ganger dukker lyder. Dette er svært alvorlig brannfare, fordi ovnen kan overopphetes og ta fyr. Dersom brannen når stikkontakten, kan resultatet bli ødeleggende. Aldri plassere noen metallgjenstand i mikrobølgeovn, selv ikke den minste bit av metall, for eksempel håndtaket på en takeaway-boksen.

Strålingseksponering

Mens det er nok en god idé å følge mammas råd om ikke å stå foran mikrobølgeovnen mens det er matlaging, på denne måten er risikoen for å få kreft ubetydelig. Det er fordi FDA stiller strenge standarder for hvor mye stråling som kan utløses ved mikrobølger som selges i USA. En velfungerende mikrobølgeovn fritar ikke nok stråling til å forårsake noen fysisk skade, og heller ikke er mat tilberedt i mikrobølgeovn anses radioaktivt. Men hvis mikrobølgeovnen er spesielt gamle eller ødelagt, er det en sjanse for at skadelige bølger siver ut under stekingen. Disse bølgene er usannsynlig å forårsake kreft, men de kan brenne huden din hvis du kommer for nær. Hvis du mistenker at dette er tilfelle, for all del ha maskinen sjekket ut eller kjøpe en ny.