Digidexo.com

Hvordan hjelpe en Psoriasis lidende

Ifølge National Psoriasis Foundation, mer enn 125 millioner mennesker verden over lider av psoriasis, og så mange som 7,5 millioner av dem er amerikanere. Hvis du kjenner noen som lider med psoriasis, er det ikke mye du kan gjøre for å direkte lindre deres lidelse, men du kan fortsatt hjelpe. Vis din bekymring ved å utdanne deg selv om sykdommen og arbeide for å hjelpe andre å forstå hva folk med psoriasis går gjennom daglig.

Bruksanvisning

Tilby andre en klar definisjon av problemet og årsaken sin. Psoriasis er en genetisk sykdom som angriper huden og / eller ledd. Den er forårsaket av unormal aktivitet av en persons immunsystem. Det er ikke en seksuelt overførbar sykdom.

Vet hvordan psoriasis ser ut. Det er fem forskjellige typer og hudlesjoner kan være små prikker med skjellende flekker, røde og betente sår, eller gråt, Shedding hud.

Pass sammen bare faktainformasjon. Psoriasis er ikke smittsomt. Du kan ikke få psoriasis fra noen andre, og ingen med psoriasis kan gi det til andre. Alle kan få psoriasis og mens det begynner oftest mellom 15 og 35, kan det utvikle seg til enhver alder.

Hjelp andre å forstå folk som har psoriasis lider, ikke bare fysisk, men følelsesmessig. Realiteten er noen med selv en moderat tilfelle av psoriasis blir ofte behandlet som et sosialt utskudd. Fordi hudlesjoner er så synlige, oftest funnet på albuer, knær, hodebunn, ansikt, håndflatene og føttene, og de ofte klør, folk kan gå langt for å unngå å berøre personen eller håndtering elementer personen berører. Barn kan være spesielt grusom, spesielt hvis de har hørt voksne diskuterer person med "at huden ting."

Oppmuntre personen med psoriasis til å bli med i en lokal støttegruppe eller en elektronisk oppslagstavle eller chat. Mens noen mennesker har ofte problemer med å snakke om sine problemer i person, kan de føle seg mer komfortabel får støtte fra cyberspace. The National Psoriasis Foundation tilbyr informasjon om støttegrupper, online og off.

Gi en gave av massasje. Noen ganger stresset forverrer psoriasis og en fin time lange massasje en gang i blant kan hjelpe leddsmerter som ofte følger med hudproblemer. Mens de fleste terapeuter er kjent med psoriasis, er det nyttig for dem å vite før avtalen hvis en kunde har psoriasis som de kan bruke spesielle kremer for mennesker med hudsykdommer. En slik gave går en lang vei mot å vise noen som lider av psoriasis de er viktige og tilby din medfølelse kan ofte være den mest effektive ting du kan gjøre for å hjelpe dem.

Tips og advarsler

  • Noen offline støttegrupper for psoriasispasienter vil ved behov la familiemedlemmer eller venner til å sitte i møter. Benytte seg av disse anledninger kan være nyttig for folk som ønsker å videreutvikle sin forståelse av problemet.