Digidexo.com

Herbal Behandling for Seasonal Affective Disorder

Seasonal Affective Disorder, eller SAD, er noen ganger kjent som "vinteren blues." For om lag 4 prosent av befolkningen, kortere vinterdager og mangel på dagslys endrer kroppens kjemi og forårsake milde til alvorlige symptomer som ligner på depresjon. SAD kan være en ødeleggende tilstanden, redusere pasientens evne til å arbeide og sosialisere. Nå anerkjent av American Psychiatric Association som en psykiatrisk syndrom, SAD årsaker humørsvingninger, vektøkning, overskytende søvn og energitap. Lysterapi kombinert med stemnings løfte urte kosttilskudd kan lindre symptomene på SAD.

Johannesurt

Ligner i aksjon til reseptbelagte antidepressiva, har johannesurt vist seg å lette symptomer på mild til moderat depresjon med færre bivirkninger enn reseptbelagte legemidler. Johannesurt vil ta flere uker å bli helt effektiv.

Ifølge studiene er publisert i British Medical Journal, johannesurt ekstrakter var "signifikant bedre enn placebo" og "like effektivt som standard antidepressiva." Mindre enn 20 prosent av johannesurt pasientene opplevde bivirkninger, mens over 52 prosent av de som tar en standard antidepressive erfarne bivirkninger.

Pasienter som tar reseptbelagte antidepressiva bør ikke ta johannesurt eller gjøre noen endringer i deres nåværende medisiner uten råd fra sin lege.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba er brukt i behandlingen av Alzheimers sykdom og slag, fordi det øker blodstrømmen til hjernen. Det normaliserer også nivåene av visse kjemikalier i hjernen som kan bidra til å lindre depresjon. Ifølge University of Maryland Medical Center, lindrer ginkgo depresjon symptomer assosiert med Alzheimers sykdom, men det bør ikke kombineres med resept selektive serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva.

Andre SAD Behandlinger

Lysterapi, en teknikk som bruker en lyskasse for å simulere og supplere naturlig dagslys, har vist seg å redusere symptomer på værsyke. Brukes daglig i løpet av de mørkere vintermånedene, kan lysbokser gjenopprette en naturlig søvn-våkenhetssyklus og redusere mengden av melatonin utgitt av pinealkjertelen.

Kaffe er ikke ofte betraktet urte i naturen, men i virkeligheten er det. Den koffein som finnes i kaffe er et sentralstimulerende og har en mild antidepressiv effekt. Det kan føre til uro og søvnløshet i store doser.

Kava kava, en urt som brukes seremonielt i det sørlige Stillehavet, inneholder kavalactones som gir beroligende og anti-stress egenskaper. Det har blitt vist å ha anti-angst potensial, men det må brukes med forsiktighet på grunn av mulig levertoksisitet.