Digidexo.com

Hva Er Vestibulær Sense?

Hva Er Vestibulær Sense?


Vestibular forstand, eller vestibulær sensorisk system, styrer kroppens følelse av balanse og likevekt. Det består av væskefylte strukturer i det indre øret, som sender signaler til hjernen gjennom den akustiske kranienerve.

Betydning

Ved å tilveiebringe balansen og likevekten, bestemmer den vestibulære forstand kroppens evne til å bedømme virkningene av retningen og tyngdekraften. På denne måten, det gjør det mulig å stå, gå, gå og løpe.

Fakta

Vestibulærsystemet sitter i det indre øret nær lydproduksjon senter kalt sneglehuset. Den består av tre halvrunde kanaler, som hver inneholder et spesielt fluid som kalles endolymph, så vel som en sensorisk reseptor kalt en cupula.

Tracking Movement

Ifølge American Speech-Language-Hearing Association, hver kanal i det vestibulære systemet sitter vinkelrett på den andre, og sporer ulike former for bevegelse. I kombinasjon, de tre kanalene spor side-til-side, opp-og-ned og vippebevegelser.

Andre Structures

I tillegg til de semi-sirkulære kanaler, inneholder vestibulærsystemet to strukturer kalt utricle og saccule. De gir hjernen med informasjon om posisjonen til hodet når ingen bevegelse skjer.

Koordinerende sanseinntrykk

Informasjon fra det vestibulære systemet er samordnet i hjernen med innspill fra øyne og muskler.