Digidexo.com

Tuberkuløs hjernehinnebetennelse hos barn

Tuberkuløs meningitt (TB meningitt) hos barn er en betennelse i hjernehinnene forårsaket av tuberkulose. Hjernehinnene er de beskyttende overtrekk som dekker hjernen og ryggmargen, også kjent som det sentrale nervesystemet (CNS). Denne tilstanden hos barn har mange årsaker, risikofaktorer og symptomer. Diagnose vil kreve testing med oppfølgende behandling. Det er også forebyggende tiltak som kan iverksettes for å redusere risikoen for infeksjon.

Symptomer

TB Meningitt hos barn inkluderer følgende symptomer: feber; apati; og ingen ønske om mat; Driftsikkerhet; kvalmen eller sykdom; kramper; lysskyhet (lysfølsomhet); ekstrem hodepine; og sår eller stiv nakke. Disse symptomene vanligvis er trege til å utvikle. Som med en hvilken som helst tilstand, kan symptomene presentere seg selv på samme tid eller etter hverandre, og noen symptomer kan være fraværende.

Årsaker / risikofaktorer

TB Meningitis er forårsaket av en bakteriell infeksjon assosiert med tuberkulose. Den bakterie, kalt Mycobacterium tuberculosis, reiser fra en annen del av kroppen og infiserer hjernehinnene av hjernen.

Lidelsen er sjelden hos barn. Risikofaktorer som øker sjansen for å pådra det inkluderer: AIDS, overforbruk av alkohol, immunforsvaret svekket av andre lidelser, og lungetuberkulose.

Tester for diagnostisering

En Spinal Tap eller spinalpunksjon er utført på barn hver gang noen form for hjernehinnebetennelse er mistenkt. En del av fluidet i ryggraden blir trukket tilbake med en nål og sendes til laboratoriet for testing.

TB meningitt kan også diagnostiseres ved å ta en hjerne eller hjernehinnene biopsi; en cerebrospinalvæsken kultur; belastning; test for protein, glukose, og lymfocytter; polymerase-kjedereaksjon; eller en hudtest for TB ellers kjent som et renset proteinderivat (PPD).

Behandling / Outlook / Komplikasjoner

TB meningitt blir behandlet med en antall antitubercular legemidlene gitt samtidig. Denne behandlingen er lik lungetuberkulose. Det tar omtrent et år å fullføre behandlingen, og noen ganger steroider blir brukt som en del av behandlingen. TB hjernehinnebetennelse kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Fortsatt oppfølging etter behandling vil være nødvendig for å hindre fremtidige utbrudd.

Denne lidelsen kan føre til hjerneskade som kan føre til unormal atferd, mental svekkelse, fin og grovmotorisk lammelser og kramper.

Forebygging

For svært små barn, bruk av Bacillus Calmette-Guerin (BCG), en TB-vaksine, anvendes for å bidra til å hindre at dette alvorlig form av tuberkulose. En annen effektiv behandling er bruk av PPD test som vil oppdage sovende og aktive former for tuberkulose.