Digidexo.com

Japanske Plommer og leddgikt

Japanske Plommer og leddgikt


Japanske plommer og leddgikt smertelindring kan gå hånd i hånd. Superkreftene fra disse lurer plommer blir spioneringen som overgår de av den mektige blåbær. Selv om blåbær forbli et utmerket valg for å bekjempe sykdom og de ekle frie radikaler, plommer er rimeligere og likevel pakke den samme, om ikke mer, antioksidant punch. De fleste mennesker har en tendens til å spise bare noen få blåbær på en gang - drysset på deres frokostblanding eller lagt til baking av pannekaker - mens forbruker en hel plomme kan resultere i ekstra sykdom-bekjempelse fordeler.

Historie

Nære slektninger av plomme inkluderer kirsebær, nektarin, fersken, mandel og aprikos. Tørkede plommer er vanligvis kjent som svisker. Den europeiske plomme (Prunus domestica) er i hovedsak brukes til å lage svisker, og den japanske plomme (Prunus salicina) er kjent frisk frukt. Den europeiske plomme kom fra Vest-Asia, mens den japanske plomme opprinnelse i Kina og ble nevnt så langt tilbake som 479 f.Kr. av Konfucius. Prunus salicina ble tatt med til Japan først før de blir introdusert til andre deler av verden; derav navnet japanske plomme. Plommetreet symboliserer stor alder og visdom i kinesisk mytologi.

Typer

Det finnes en rekke varianter av plommer, som varierer i størrelse og form fra små til store, langstrakte eller rund. Plommer kan være lilla, svart, rød, grønn, blå eller gul. Plum planter kan spre busker eller solide trær med delikat eller tunge blader. De to hovedtyper av plommer, den europeiske og den japanske, tilbyr flere varianter innenfor hver type, men de to typene kan ikke være kryss-bestøves.

Funksjoner

Japansk plommer er en rikelig kilde for kostfiber, sitronsyre og vitamin C (askorbinsyre). De er også rike på vitamin E, B1, B2 (riboflavin), B6 ​​og provitamin A. Plommer gi en kilde til kalium, tiamin og bor som antas å hjelpe i forebygging av osteoporose. En rekke sporelementer og mineraler kan finnes i plommer: magnesium, kalsium, jern, fosfor, natrium og mangan. Japanske plommer er lav i fett og kalorier og høy i karbohydrater, antioksidanter og sitronsyre.

Betydning

Da det menneskelige legeme brenner mat for energi det resulterer i produksjon av melkesyre. Dersom blod blir for surt på grunn av en oppsamling av melkesyre, vil den bidra til kroniske sykdommer som leddgikt, reumatisme og leddgikt. En oppbygging av melkesyre kan også være en faktor i sykdommer i leveren, diabetes og kreft. Sitronsyre omdanner melkesyre i vann og karbondioksyd for effektiv eliminering fra kroppen.

Fordeler for leddgikt

Sitron-syrerike japanske plommer og leddgikt pasienter gjøre for en kompatibel par. Som mennesker alder, bremser stoffskiftet, forårsaker aldring av celler og mindre effektiv mat-til-energi-konvertering. Den høye sitronsyreinnhold funnet i plommer bidrar til å kontrollere kroppens nivåer av melkesyre og bedrer stoffskiftet. En plomme er rikelig tilførsel av fosforsyre kan også spille en rolle i økt metabolisme og forebygging av cellen aldring. Selv om den japanske plomme er svært sure, det er en anti-inflammatorisk mat og har en alkaliserende (mindre syrlig) effekt når det forbrukes, for å bidra til å lindre smerten av stive og betente leddgikt leddene.

Advarsel

Det er visse matvarer som har blitt funnet å ha forverret eller forårsaket leddgikt. Siden kroniske smerter og ubehag forbundet med leddgikt kan gjøres verre når blodet blir for surt, er det best å styre klar av svært sure matvarer som tomater og tomatsauser. Raffinert eller bearbeidet hvitt mel og dets biprodukter som brød og pasta bør unngås, som hvitt mel konverterer til sukker ved inntak, og sukker er kjent for å forverre leddgikt forhold. Det samme gjelder for enhver form for sukker, rødt kjøtt, paprika, aubergine og poteter.