Digidexo.com

Psoriasis Cure og behandling

Psoriasis kan være alt fra en kløende plage for en skjemmende, invalidiserende mareritt. Milde tilfeller kan svare på en enkel krem ​​eller lotion, mens mer alvorlige tilfeller kan kreve de mest avanserte typer medisiner før du kommer under kontroll. For mange psoriasispasienter, betyr behandling stadig justere medisiner og andre behandlinger for å redusere sine symptomer og øke sin komfort, samtidig håper på en så-langt unnvikende kur.

Identifikasjon

Psoriasis begynner med en opphoping av skjellende hvitt eller rødlig hud. Som det utvikler seg, kan sykdommen påvirke store områder av huden og kan forårsake leddgikt-lignende symptomer i ledd og bein. Den eksakte årsaken er fortsatt ukjent. Ifølge National Psoriasis Foundation, tyder det meste av forskningen at immunforsvaret overreagerer til vanlige triggere, som fører til en akselererende vekst syklus i huden. Mange behandlinger for psoriasis konsentrere seg om å forstyrre eller stoppe denne immunsystemrespons, redusere eller eliminere psoriasissymptomer.

Funksjon

Mens det er ingen kur for psoriasis, er det mange former for behandling. Ifølge American Academy of Dermatology, vil en hudlege vurdere en pasients historie, alvorlighetsgraden av psoriasis, og pasientens alder og emosjonelle status ved å anbefale et kurs behandling.

Typer

Topicals - vanligvis den første behandling for alle tilfelle av psoriasis. Topicals er kremer og lotion som fukter huden og fjerner plakk. Noen topicals er tilgjengelige over-the-counter, andre, større styrke, er resept bare. Vanlige produkter inkluderer steinkulltjære, kortikosteroider, ulike former for vitamin D og anthralin.
Biologiske - blant de nyeste gjennombrudd i psoriasis behandling, biologiske forstyrre immunreaksjon som fører til at huden til å blusse opp. For noen pasienter, har dette ført til total, eller nær total, clearing av deres psoriasis. I tillegg har mange biologiske redusere leddgikt symptomer på psoriasis, hjelper forhindre langvarig leddskader. Det finnes noen bevis for at biologiske kan øke risiko for lymfomer og infeksjoner. Enhver pasient på en biologisk behandling må holdes under nøye oppsyn av en kvalifisert lege.
Systemics - systemiske legemidler sirkulere gjennom blodet og organer i kroppen. Meget potent, kan disse medikamentene også brukes i kjemoterapi og kan forårsake alvorlige bivirkninger. Bruken er begrenset til moderat til alvorlige tilfeller, som regel når annen behandling ikke har virket. Gravide kvinner, eller kvinner som planlegger å bli gravid, blir ofte rådet til å unngå systemiske medisiner.
Lysterapi - pasienter med store utbrudd kan slå til lysbehandling. Dette innebærer å eksponere pasienten for intense UVA eller UVB stråler, ligner strålene fra solen. Mens denne behandlingen kan være svært effektive, er det også tidkrevende, krever mange økter og kan øke risikoen for hudskader og kreft. Lasere kan også brukes til å behandle psoriasisplakk, fjerne små flekker som ikke har respondert på andre behandlinger.
Alternativ medisin - fordi psoriasis er så vedvarende, og individuell respons på medisiner så variert, har mange slått til alternative behandlinger. Disse spenner fra kosttilskudd til sjø salt bad, fra akupunktur til homeotherapy, fra gurkemeie til en glutenfri diett.

Time Frame

De fleste behandlinger for psoriasis taper effektivitet over tid. Immunsystemet ser ut til å justere til behandling, og symptomene kommer tilbake. Noen pasienter har imidlertid funnet at behandling kan føre til clearing (remisjon) som varer i måneder eller år. I løpet av sykdommen, progresjon og effektiviteten av behandlingen varierer fra individ.

Misforståelse

Psoriasis er en kronisk sykdom, sannsynligvis forårsaket av genetiske faktorer. Det er ikke på grunn av dårlig hygiene eller ernæring. Stress kan spille en rolle i alvorlighetsgraden av et utbrudd, men ikke forårsaker spennings psoriasis. Psoriasis er ikke smittsomt.