Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som påvirker nakken av ryggraden. I de fleste tilfeller, personer over 50 år begynner å merke mer nakkesmerter, forårsaket av problemer som oppstår når ryggvirvler og disker endre på deres tetthet og styrke. Slitasje på ledd vanligvis forårsaker noen smerte og ubehag hos eldre individer eller de som har opplevd bein eller felles skader da de var yngre. Fare for cervical spondylose økninger i de som har blitt diagnostisert med leddgikt, artrose eller de som opplevde 'whiplash' skader i det siste. Cervical spondylose påvirker de syv bein av ryggsøylen funnet i nakken, samt disker, blodårer og nerver i nærområdet. Lære å gjenkjenne symptomer på livmorhals spondylose kan oppfordre enkeltpersoner til å søke behandling før komplikasjoner oppstår.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på eventuelle økende smerter eller stivhet i nakken, ikke forårsaket av trening. Smerter fra cervical spondylose kan også bli følt i skulderbladene, på baksiden av hodet og til og med armer og hender hvis nerver eller blodårer er berørt.

Lytt til dine skulderledd når du roterer dem i en sirkel. Du bør ikke høre noe. Imidlertid kan noen personer som lider av cervical spondylose høre en knaser eller klikke støy når de flytter sine nakke eller skulder muskler.

Opplever smerter, nummenhet eller prikking i armer eller hender og fingre er et tegn på at enten en blodåre eller en nerve er i klem eller innsnevret. Dette er vanlige bivirkninger av cervical spondylose som ikke bør ignoreres.

Se etter tegn på muskelsvakhet, tretthet eller skjelving i armer og hender. I mange tilfeller kan det være vanskelig for en person å holde på en liter melk eller til å plukke opp gjenstander eller for å styre armbevegelser.

Ta hensyn til økende hodepine og svimmelhet som kan være et tegn på blodstrømmen innsnevring til hodet. Slike symptomer kan også presentere seg selv i vanskeligheter med å gå eller å holde balansen.

Tips og advarsler

  • Hvis du opplever slike symptomer, planlegge et besøk med legen din for å finne en årsak. Ta alltid vare å beskytte hodet og ryggen mens engasjerende i sport, spesielt ekstremsport.
  • Venstre ubehandlet, cervical spondylose kan føre til kroniske nakkesmerter eller begrenset bevegelse av hode og skuldre. Ikke vent for symtpoms å bli verre. Planlegge et besøk med legen din ved første indikasjon på at noe kan være galt.