Digidexo.com

Potensielle botemidler for Crohns

Ifølge Mayo Clinic, er Crohns sykdom en inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Personer som lider av IBD kan oppleve magesmerter, akutt diaré og muligens underernæring. Ingen medisinsk kur nå eksisterer for Crohns sykdom. Men det finnes behandlinger tilgjengelig som kan redusere symptomene betraktelig.

Årsaker

Den eksakte årsaken til Crohns sykdom er ikke kjent. The National Institutes of Health sier forskere mener flere faktorer kan bidra til Krøn sykdom. De inkluderer arvelighet og en feil immunsystem som ikke klarer å svare riktig på bakterier som finnes i tarmen.

Risikofaktorer

The Mayo Clinic sier selv Crohns sykdom kan utvikle seg til enhver tid i løpet av livet, er unge mennesker i 20-årene oftest diagnostisert. Hvite mennesker har en større sjanse for å få sykdommen enn andre raser og etniske grupper.

Du er på et høyere risiko hvis en første-graders slektning (foreldre, søsken eller barn) har sykdommen.

Folk som røyker og de som bor i en urban eller industrialisert land også er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom.

Diagnose

NIH står en fullstendig fysisk undersøkelse og en serie av tester, inkludert blodprøver kan være nødvendig for å diagnostisere Crohns sykdom. Blodprøver kan avsløre et høyt antall hvite blodlegemer, noe som indikerer en betennelse et eller annet sted i kroppen.

Legen kan utføre en visuell eksamen i tykktarmen ved å utføre enten en sigmoidoskopi (undersøkelse av de nedre 20 inches av tykktarmen) eller en koloskopi (endetarm og tykktarm).

Under begge disse eksamenene legen setter inn en lang, bøyelig lysende rør som er koblet til en datamaskin og skjerm inn i anus.

Behandling

Behandling av Crohns sykdom innebærer vanligvis medisiner og noen ganger kirurgi. Målet med medisinering er å redusere betennelse som setter av dine symptomer. I beste fall kan dette resultere i smertelindring og langsiktig remisjon.

Anti-inflammatoriske legemidler som sulfasalazin (Azulfidine) og Mesalamine (Asacol, Rowasa) er ofte den første behandling av valg for inflammatorisk tarmsykdom.

Leger generelt foreskrive kortikosteroider i tilfeller av moderat til alvorlig IBD når annen behandling har mislyktes.

Kirurgi

NIH sier opptil 75 prosent av pasienter med Crohns sykdom etter hvert vil kreve kirurgi fordi medisiner er ikke lenger administrerende symptomer.

En kirurgisk prosedyre som fjerner en del av tarmen kan hjelpe lider, men det er ikke en kur for Crohns sykdom.

Uheldigvis kan det være nødvendig for personer med Crohns sykdom å gjennomgå mer enn én operasjon.

NIH sier betennelse er tilbøyelig til å komme tilbake i nærheten av der den skrantende tarmen ble fjernet.