Digidexo.com

Ulike typer bandasjer

Ulike typer bandasjer


De fire hovedtyper av bandasjer er dressinger, roller bandasjer, rørformede bandasjer og trekantede bandasjer. De er nødvendige for å dekke sår, legge press å kontrollere blødning, eller støtte en belastning eller forstuing. Det er en spesifikk bind laget for hver av disse oppgavene. Det er en god idé å holde en bandasje av hver type i ditt hjem førstehjelp kit.

Dressinger

Dressinger brukes til å dekke sår, hindre forurensning og kontrollere blødning. Heftplaster brukes hovedsakelig for små sår. De kommer i mange forskjellige størrelser, inkludert spesifikke typer for plassering på fingertuppene og knoker. Bandasjen er tykke, bomull pads brukes til å dekke større sår. De holdes på plass med tape eller ved å pakke med en gas strimmel. Dressinger må være steril og absorberende å avskrekke veksten av bakterier, og bør stå på plass før såret leges, med mindre det må rengjøres regelmessig.

Roller Bandasjer

Roller bandasjer er lange strimler av materiale. De er ofte kjøpt sår til en sylinderform. En elastisk bandasje valsen blir brukt til å anvende støtten til en belastning eller forstuing, og er viklet rundt skjøten eller lem mange ganger. Det bør anvendes fast, men ikke tett nok til å redusere sirkulasjonen. Bomull eller lin roller bandasjer brukes til å dekke Bandasjen. De kommer i mange forskjellige bredder og holdes på plass med tape, klipp eller pinner. De kan også brukes for sår komprimering om nødvendig, da de er vanligvis sterile.

Tubular Bandasjer

Rørformede bandasjer brukes på fingre og tær, fordi disse områdene er vanskelige å bandasjere med gasbind. De kan også brukes til å holde bandasjer på plass på deler av kroppen med masse bevegelse, slik som albuen eller kne. Større varianter støtter leddene, holde bandasjer på plass og kan brukes under en støpt. Ulempen til rørformede bandasjer er at de krever en applikator å sette på og kan være dyrere enn rulle bandasjer.

Trekantede Bandasjer

Trekantede bandasjer har en rekke bruksområder. Når åpnet opp, gjør de stropper for å støtte, heve eller immobilize armene. Dette kan være nødvendig med en brukket ben eller en stamme, eller for å beskytte en lem etter en operasjon. Foldet snevert, blir en trekantet bandasje et kaldt omslag som kan bidra til å redusere hevelse. Det er også brukt for å legge press på et sår for å kontrollere blødning. Trekantede bandasjer er laget av bomull eller disponibel papir.