Digidexo.com

Hva er behandlingen for Clostridium tetani?

Clostridium tetani er en bakteriell spore som inneholder en gift som forårsaker stivkrampe, som stivner din kjeve og andre muskler, som fører til spasmer som kan forstyrre med å puste. Bakteriene som regel inn i huden gjennom et sår og begynner å blande seg med de nervene som er ansvarlige for muskelfunksjon. Du må gå til sykehuset for behandling.

Generell behandling Informasjon

Tetanus er en alvorlig infeksjon og behandling er ikke alltid effektive. Mens en standard behandling protokollen eksisterer, fungerer det ikke det samme i alle. Til tross for medisinsk behandling, kan stivkrampe være en fatal. Behandlingen består av medisiner og støttebehandling. Sykehusinnleggelse vanligvis varer i minst en måned. Hvis du overlever infeksjonen, vil du mest sannsynlig komme seg helt uten varige effekter. Hvis du presentere komplikasjoner, vil legen din fortelle deg hva oppfølging omsorg eller testing du trenger.

Ved å søke behandling

Symptomer på stivkrampe manifest alt fra tre dager til tre uker etter at bakteriene har kommet inn i kroppen gjennom et sår. I gjennomsnitt, symptomer ca åtte dager etter at infeksjonen begynner. Hvis du nylig har opplevd et dypt sår, kontakt lege umiddelbart hvis du opplever spasmer og stivhet i kjeven, halsen, magen, brystet eller ryggen; vanskeligheter med å svelge; eller pustevansker. Du kan også oppleve feber og muskel irritabilitet.

Medisinering

Tetanus immunglobulin, eller TIG, er et medikament som gir kroppen din med antistoffer for å bekjempe infeksjonen, beskytte kroppen din og gi det tid til å gjøre sine egne antistoffer mot stivkrampe. Det injiseres direkte i muskelen. Denne medisinen brukes alltid for en aktiv tetanus infeksjon.

Antibiotika hjelper drepe bakterier. Penicillin G er den mest brukte antibiotika for tetanus infeksjon. Du kan få det muntlig eller intravenøst.

Supportive Care

Hvis du har en tetanus infeksjon, vil du mest sannsynlig være i sykehusets intensivavdeling, hvor du vil bli motta medisiner som vil sedate deg og slappe av musklene dine. Disse medikamentene kan forstyrre med å puste, og du trenger en ventilator midlertidig. Fenobarbital og Diazepam er de mest foreskrevet beroligende midler, og Lioresal og Dantrium er de mest brukte muskelavslappende for tetanus infeksjon.

Såret er ansvarlig for infeksjon vil bli revideres, som innebærer fjerning av infiserte hud og sunn margin på omkringliggende vev, vanligvis 2 centimeter. Dette skjer normalt noen få timer etter at TIG blir administrert for å redusere risikoen av toksinet å spre seg videre gjennom blodet. Du vil bli matet intravenøst.

Vaksinasjon

Mens du blir behandlet, vil du også motta stivkrampe vaksine for å hindre fremtidige infeksjoner.

En stivkrampe vaksine er vanligvis gitt til barn sammen med skudd for difteri og kikhoste. Denne kombinasjonsvaksine gis i fem skudd på alderen 2 måneder, 4 måneder, 6 måneder, 15 til 18 måneder og igjen på 4 til 6. En booster shot er anbefalt mellom 11 og 18; voksne rådes til å få en booster hvert 10. år.

Sårpleie

Hvis du får et sår, kan visse tiltak hindre en tetanus infeksjon. Rense såret grundig med rent vann og såpe. Oppsøk lege hvis noe sitter fast i såret. Bruk en aktuell antibiotika og dekke såret for å beskytte den mot smitte. Endre bandasjer minst en gang om dagen, eller hvis den blir våt eller skitten.

Visse skader sette deg på en økt risiko for stivkrampe; de inkluderer punkteringer eller andre dype kutt og dyrebitt. Hvis såret er spesielt dyp og skitne, se en lege. Han kan rense den ut riktig, og gi deg antibiotikabehandling og en booster skutt av stivkrampe vaksine.