Digidexo.com

Hvordan er navlestreng blod samles?

Før levering

Foreldre ordne på forhånd for ledningen blod samling ved å registrere deg med en ledning registret eller bank. Hvis samle ledningen blod for donasjon, vil foreldre må registrere minst 90 dager i forveien med en offentlig bank, og sørge for at deres sykehus er betjent av den banken. I tillegg vil begge foreldrene må fylle ut papirene og omfattende helse-screening (inkludert HIV-testing) før donasjon.
Hvis du bruker en privat bank, vil foreldrene trenger å gjøre avtaler med den 34. uken, selv om helse-screening ikke kan være så omfattende.
Enten offentlig eller privat, vil banken gi foreldrene med innsamling kit, og det er foreldrenes ansvar å bringe kit til sykehuset på dagen for levering.

Etter Levering

Det finnes to metoder for ledningen blod samling: sprøyten metoden og posen metoden.
Med sprøytemetoden, er navlen fastklemt og kuttet bort fra den nyfødte. Deretter blodet suges fra navlevenen med en sprøyte. Sprøyten blir behandlet med et antikoaguleringsmiddel for å hindre koagulering. Sprøyten fremgangsmåten utføres før eller etter placenta blir levert. Blod er også hentet fra fartøyene i morkaken.
Posen metoden fungerer som en IV i revers. En kanyle settes inn i navlevenen, deretter navlestrengen er stilt på høykant, og blod avløp inn i en spesiell veske. Posen fremgangsmåten utføres før placenta blir levert, og blod blir ikke oppsamlet fra placenta.
Sprøyten metoden samler mer blod og regnes som mer pålitelig prosess.

Vaginal vs. keisersnitt

Ledningen blod samles i både vaginale og keisersnitt fødsler. Men fordi keisersnitt er et kirurgisk inngrep, det er forskjellige bekymringer om helse og tilstanden til moren. Keisersnitt produserer også mindre ledningen blod, som kan være problematisk, fordi målet er å samle så mye ledningen blod som mulig. Jo mer ledningen blod, jo mer stamceller, og jo større er sjansen for å lykkes dersom disse cellene trenger å bli brukt.

Etter Collection

Etter samlingen, er ledningen blod pakket og sendt til banken med bud. Avhengig av banken, kan det være en 24-timers hot line til å arrangere henting. Blodet må samles i løpet av de første 15 minuttene av levering og leveres til banken innen 48 timer, slik at budtjeneste bør kontaktes så snart som mulig. Når blodet kommer til banken, er det merket, katalogisert, cryogenically frosset og lagret for fremtidig bruk.