Digidexo.com

Hvorfor Stråling forårsake diaré?

En av de uheldige bivirkninger av stråleterapi for kreftpasienter er utviklingen av diaré. En pasient som får strålebehandling til området rundt magen, bekken, eller endetarmen, er bundet til å oppleve noen tarmbetennelse, og følgelig diaré. For å bekjempe diaré, bør visse matvarer inntas, og visse matvarer unngås.

Hvorfor stråling forårsake diaré?

De store og små tarmer er svært følsomme for stråling, og store doser av bestråling er vanligvis nødvendig for å behandle tumorer rundt området av abdomen og pelvis. Med nærhet av innvollene til dette området, er diaré sannsynlig å oppstå på grunn av strålebehandlinger.
Andre faktorer, i tillegg til mengden av strålingsdosen, og omfanget og størrelsen av tumoren, kan påvirke utviklingen av diaré hos kreftpasienter som får strålebehandlinger. For eksempel vil dårlig ernæring og høyt blodtrykk bidra til utvikling av diaré hos kreftpasienter som får strålebehandling.

Matvarer som bidrar til diaré

Visse matvarer vil hjelpe årsaken diaré og bør unngås, inkludert melk, melkeprodukter, nøtter, frø, stekt mat, fersk og tørket frukt, fruktjuice, rå grønnsaker, bakverk, koffeinholdige drikker. Krydrede matvarer bør også unngås, så vel som alkohol og tobakk. Noen kosttilskudd er nødvendig for pasienter som er protein- eller kalorifattige under behandlingen og, fordi de er soy- eller melkebasert, kan de også bidra til utvikling av diaré.

Foods å spise for å lindre diaré symptomer

Noen matvarer er nyttig for å beskytte mot diaré, inkludert fisk og fjærfe, bananer, eplemos, eplesaft, hvitt brød, pasta, kokt eller bakt potet, og milde kokte grønnsaker. Det er også en god idé å drikke så mye vann som mulig for å unngå dehydrering.

Minimere virkningen av diaré

Stråling teknologer kan redusere den potensielle virkningen av diaré ved å målrette stråling til trange områder, slik som å redusere arealet som blir utsatt for stråling. De kan også plassere pasientene på en slik måte til strålingsterapi, slik at så lite av tynntarmen som mulig blir påvirket av stråling.

Hvor lenge vil det vare

Symptomene kan vare i flere uker etter at en pasient er ferdig stråling behandlinger. I løpet av den tiden pasienten bør fortsette å ta noen antidiuretisk foreskrevet av legen sin, og opprettholde en streng diett.