Digidexo.com

Kan du være gravid og likevel få en periode?

Teknisk du ikke kan få en ekte periode når du er gravid fordi, per definisjon, menstruasjon og graviditet ikke kan oppstå samtidig. Men blødning tidlig i svangerskapet er vanlig og kan ofte føre kvinner til å tro de har fått sitt ordinære periode når de faktisk er gravid. Hvis du mistenker at du kan være gravid, selv om du opplever normal blødning, bør du ta en graviditetstest og se legen din for å være sikker. Graviditet blødning kan oppstå av mange forskjellige grunner, noen som ikke er godt forstått.

Menstruasjon

Hver menstruasjonssyklus, forbereder en kvinnes kropp for graviditet ved å opprette et fôr i livmoren hvor et befruktet egg kan feste seg; Hvis egget ikke implantat da er det ingen graviditet og kvinnens kropp vil kaste denne blodrike slimhinnen i form av en menstruasjon. Mens en ekte menstruasjon er ikke mulig under svangerskapet, opplever mange kvinner spotting eller blødning som ligner en periode; hvis du ikke visste du var gravid du kanskje tror dette er en normal periode.

Blødningen

Blødningen oppstår når fosteret første implantater inn i slimhinnen i livmoren, som er full av blod. Dette skjer om fem eller seks dager etter befruktning, og er ofte rundt samme tid som en normal periode er forventet, ifølge BabyCenter.com. Imidlertid er denne form for blødning vanligvis mye lettere enn en vanlig periode og varer bare en dag eller to.

Hormonell blødning

Mange kvinner opplever regelmessig blødning tidlig i svangerskapet som kan være svært lyst eller kanskje til og med ligne en vanlig periode. Vanligvis kalt tidlig graviditet blødning, er dette på grunn av de mange hormonelle endringer som skjer i kvinnens kropp, og er ikke et tegn på et problem, ifølge TheLaborOfLove.com.

Graviditet på p-piller

Noen ganger kvinner som gravid mens du bruker p-piller vil også oppleve uregelmessige blødninger i løpet av svangerskapet. Det kan ta uker eller måneder for disse kvinnene å mistenker at de kan være gravid på grunn av kombinasjonen av prevensjonsbruk og hva synes å være en vanlig periode.

Andre Blødning

Blødning i første trimester av svangerskapet er vanlig, og det er ikke alltid en forklaring på det. Det kan være et tegn på et problem som spontanabort, en graviditet utenfor livmoren, en infeksjon eller et problem med morkaken, ifølge Mayo Clinic. Eller blødning kan gå uforklarlig som det gjør for mange kvinner som opplever tidlig blødning og går på å ha normale, friske svangerskap.