Digidexo.com

Tidlige symptomer på lymfom

Tidlige symptomer på lymfom


Lymfom kreft er en av de vanligste kreftformene, og den er ansvarlig for de fleste kreftrelaterte dødsfall i USA. Men, til tross for sin høye dødeligheten, er det noen mennesker som kjøper lymfom kreft og likevel klarer å leve lange, produktive liv. Avhengig av typen av lymfom som er diagnostisert, kan pasienter gjennomgår ofte intens strålebehandling som har en høy prosentsats av suksess. En gang i remisjon, noen pasienter selv bli kreftfri etter deres remisjon har nådd et bestemt antall år. Tidlig intervensjon er viktig, og å lytte til kroppen og kjenne de tidlige symptomer på lymfom kan gjøre en stor forskjell når det kommer til suksess for kreftbehandling.

Identifikasjon

Når man diskuterer sine tidlige symptomer og faresignaler, er det viktig å definere nøyaktig hva lymfom er. Som karakteriseres ved unormal adferd i de celler som er produsert av kroppen, utvikler lymfom som et resultat av en overvekst av celler. I motsetning til cellene i en frisk person, trenger lymfomaceller ikke svare på hjernens signal å slutte å vokse når sin maksimale størrelse er nådd. I stedet cellene gjennomgå en prosess med massiv overvekst, og noen ganger å multiplisere sprer seg til andre deler av kroppen. Denne overvekst av celler betegner kreft. Når overvekst av cellene skjer i det lymfatiske system, det er referert til som lymfom.

Typer

Lymfom kreft kan bli brutt ned i to kategorier av sykdom, som ofte har lignende første symptomene. Hodgkins sykdom ofte påvirker den yngre befolkningen, som vil begynne å vise tidlige symptomer som hovne lymfeknuter i halsen, under armene og brystet. Non-Hodgkin lymfom (NHL) er en mye bredere sykdom definisjon som forklarer kreftceller som har utviklet seg, men er litt annerledes enn den Hodgkin type. Dessverre har NHL en større effekt på lymfesystemet selv, angriper de hvite cellene og forstyrrer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Effekter

Bortsett fra utvikling av hovne lymfeknuter i ulike områder av kroppen som nakke, armhulene, lysken og bryst, kan lymfompasienter også oppleve vekttap kombinert med et fullstendig tap av matlyst, kvalme, nattesvette, tretthet, muskelsmerter, influensalignende symptomer, oppblåsthet og uforklarlige smerter og press i ansiktet.

Betraktninger

Personer som opplever noen av de ovennevnte symptomene, sammen med en samlet generell følelse av unwellness, bør se sin lege. Ved en undersøkelse, bør legen være i stand til å avgjøre om symptomene er relatert til andre vanlige sykdommer, eller om ytterligere testing må gjøres. Blodprøver blir ofte gjort for å undersøke nyre- og leverfunksjoner, og en biopsi kan også bli gjennomført for å avgjøre om lymfom er til stede.

Misforståelse

Selv om hovne lymfeknuter er ofte forbundet med lymfom kreft, det finnes andre scenarier som kan føre til lymfeknutene til å hovne opp som ikke er relatert til kreft i det hele tatt. Oftest vil lymfeknuter blir hovne når en infeksjon i kroppen presenterer seg selv, eller når en autoimmun mangel forårsaker en flareup.