Digidexo.com

Mulige reaksjoner på Helvetesild Vaksinasjon

US Centers for Disease Control anbefaler folk 60 år og eldre får en vaksinering for å hindre helvetesild. Fra det samme viruset som forårsaker vannkopper, helvetesild forekommer oftest hos mennesker i denne aldersgruppen. Flere bivirkninger er mulige, men de fleste er ikke vanlig.

De fleste vanlige bivirkninger

De viktigste bivirkninger forbundet med helvetesild vaksinasjon er rødhet, sårhet, smerte, hevelse eller kløe på injeksjonsstedet. Om lag en av tre personer har denne type reaksjon, ifølge CDC.

Andre bivirkninger

Nettstedet eMedTV, som samler data fra kliniske studier viser at flere andre reaksjoner forekom i 1 til 2 prosent av deltakerne. Disse inkluderer diaré, feber, influensalignende symptomer, hodepine, luftveisinfeksjon og rennende eller tett nese.

Vannkopper Utslett

Noen mennesker utvikler et utslett som ligner vannkopper på injeksjonsstedet. Selv om CDC sier det har aldri vært et dokumentert tilfelle av en person som sender vannkopper etter å ha mottatt helvetesild vaksinasjon, bør utslett dekkes som en forholdsregel til den forsvinner.

Allergisk reaksjon

I sjeldne tilfeller kan en vaksine forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Tegn inkluderer tungpustethet eller pustevansker, svimmelhet, høy feber, heshet, utslett eller elveblest, rask hjerterytme og svakhet.

Hvem bør ikke ta vaksinen

Alle som er allergisk mot gelatin eller antibiotika neomycin bør ikke få helvetesild vaksinasjon. I tillegg bør folk med svekket immunsystem eller annen grunn ikke bli vaksinert, og verken bør kvinner som kan være gravid.