Digidexo.com

Hvordan redusere Insomnia Med en Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vatas er en av tre hoved doshas, ​​eller mind-body typer som finnes i Ayurveda, en 5000 år gammel tilnærming til medisin som har sin opprinnelse i India. Ayurveda gir retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle sykdom og sykdom. Vatas generelt er slank, lett, med tørrhet og bevegelse blir et tema. De er selskapelig når balansert; engstelig, nervøs eller rastløshet når ikke. Tørt hår, hud og en tendens til forstoppelse er vanlig for Vatas som spiser og sover uregelmessig. Søvnløshet er vanlig for Vatas som de kan hoppe over måltider og bestemmer seg for å spise sent, eller plutselig skynde seg ut etter jobb å gjøre timer med ærend, kommer hjem sliten, men brummer mentalt. Insomnia er sett på som en Vata forverring. Her er noen måter å bakken Vata energi for å sikre god søvn og bedre helse.

Bruksanvisning

•  Start med å avgjøre hva du mener er den optimale mengden av søvn for deg. Optimal betyr at når du stiger i morgen du føler deg uthvilt mentalt og fysisk. Hvis du kan klare deg med 5 timer, men trenger fire kopper kaffe eller cola å fungere, tyder på at søvnmangel.

Craft en realistisk tidsplan for når du kan få til sengs regelmessig hver dag. Regelmessige matvaner som går til sengs på samme tid hver dag vil bakken Vata angst og rastløshet som kan bidra til søvnløshet. Din våkne og sovende Tiden kan variere i helgene, men ikke gå til ytterligheter: hvis du våkner opp på 7 am mandag til fredag, prøv for senest kl 10 på lørdag og søndag.

Bli søvn senest 22:00 i løpet av arbeidsuken. Går til sengs etter den tid vil gjøre det lettere for Vatas å være våken så sent som 2 am når de får en ny vind. Dette er delvis fordi Ayurveda har en klokke som tilsvarer de tre dosha. Pitta, en flammende aktiverende tid, går fra 22:00 til 2 am Komme til sengs ved 22:00 vil i stor grad hjelpe Vatas få tilstrekkelig hvile.

Reduser koffein flere timer før du planlegger å sove. Hvis du bruker koffein i noen form, kaffe, grønn te, cola eller energidrikker, drikke dem i første del av dagen. Alle har en annen følsomhet for koffein: legge merke til hvor mye koffein du forbruker, og hvor lenge dens virkninger sist. Det kan være at du ikke kan drikke koffein etter 15:00, eller du forstyrre søvnen din.

Spis en liten, karbohydrat-tunge snack to timer før du ønsker å sove. Vatas generelt er tynne og har luksusen av snacking etter middagen. Spise karbohydrater som hele korn brød slathered med smør eller fuktig muffins, havregryn eller varm kakao kan hjelpe deg å sovne.

Skriv ned alle de tingene du er redd du vil glemme eller ikke få gjort neste dag før du går i dvale. Holde en notatbok ved sengen din, skriver du ned "to do" liste eller prioriteringer for neste dag eller noen viktige avtaler. Å gjøre dette vil gi deg en mental pause: du har skrevet ned påminnelser, og kan se på dem neste dag. En ting mindre for den aktive Vata tankene å snu uendelige som du prøver å få til å sove.

Etablere en søvn ritual. Kapha time er fra 6 til 10 pm; Kapha er assosiert med en tyngde og bidrar til å sove. Etter å ha spist karbohydrat-rik snack, slå av TV-en og datamaskinen og senk bright lights. Redusere eventuelle kilder til overt stimulering. Vatas er spesielt følsomme for lyd og touch: spiller veldig myk musikk og dimming eller slå av lysene vil signal søvn.

Tips og advarsler

  • Hvis du synes du ikke får sove og lide alvorlig søvnmangel, se din lege eller en ayurvedisk spesialist.