Digidexo.com

Riktig kosthold for glukoseintoleranse

Folk som leger forteller dem at de er glukose intolerant trolig også høre noe sånt som dette i mer teknisk språk: ".. Du er pre-diabetiker Spar deg selv spise annerledes." Glukoseintoleranse betyr ikke at du er nødt til å være på en diett, per se, for resten av livet ditt, men det betyr ikke at du er nødt til å endre matvaner for godt. Det er ikke så vondt som du kanskje tror.

Sukker må gå

Du må gi opp sukker. Det betyr at ingen sukkerholdig brus, bakevarer, puddinger, godteri og andre søtsaker. Men du trenger ikke å eliminere søte ting. Det er mange gode sukker erstatter. Sukralose smaker omtrent som vanlig sukker - folk flest kan ikke skille den fra sukker - og mange produsenter av produkter som sukker-gratis is og diett brus nå bruke den. Noen mennesker klager over en ettersmak, men.

Se opp for sukker alkoholer, som malitol. De ender i "itol." Ofte brukes i sukkerfrie drops, de også smake godt og konsistensen er perfekt, men litt er alt systemet kan håndtere uten å utvikle diaré.

Unngå andre enkle karbohydrater

Annet enn sukker, vil du ønsker å unngå andre enkle karbohydrater, som vil spike blodsukkeret. Disse inkluderer pasta, mel-baserte matvarer, ris og poteter. Bønner er også høy i enkle karbohydrater.

Komplekse karbohydrater er en annen sak. Komplekse karbohydrater er ting av friske grønnsaker. Erstatte høyt fiber friske grønnsaker for poteter, ris og pasta bidrar til å fylle side-rett gap.

Beregn netto karbohydrater

Lær deg å lese etiketter og beregne netto karbohydrater. En servering av et gitt produkt kan ha karbohydrater i det, men noen av dem kan være fiber, som ikke pigg blodsukkeret, slik at du kan trekke fra fibertelling fra carb teller. For eksempel kan høy fiber brødet har 16 karbohydrater per skive, men det kan også ha 7 gram fiber per skive, så netto antall karbohydrater utgjør bare 9 karbohydrater per skive.

Den paleolittiske Diet

Forskning tyder på at en paleolittiske diett, en sammensatt av komplekse karbohydrater og magert kjøtt (helst vill eller frittgående), og at eschews meieri og enkle karbohydrater, belgfrukter, poteter og alt, men ørsmå biter av ubehandlet korn, forbedrer glukosetoleranse. En fersk studie ved Sveriges Universitetet i Lund konkluderte, "en paleolittiske kosthold kan forbedre glukose toleranse."

Andre Low-carb dietter

Low carb dietter går ved mange navn: Atkins diett, Protein Strøm kosthold, den paleolittiske kosthold og mer. Alle av dem, til en eller annen grad, vil bidra til å kontrollere glukoseintoleranse. Ivrige tilhengere av hver krangle om forskjeller, men bunnlinjen for noen som er glukose intolerant er å foreta en informert beslutning ved hjelp av en informert lege og gjøre endringer i kostholdet.

Omega 3 fettsyrer

Omega 3 oljer, også kalt omega 3 fettsyrer, også bidra til å kontrollere glukoseintoleranse, samt lavere blodtrykk og triglyserider og kontroll kolesterol. The University of Virginia, Charlottesville, konkluderte, "forbruk av omega-3 (fettsyrer) virker positivt komponenter (metabolsk syndrom), insulinfølsomhet og glukosetoleranse."

Extra virgin olivenolje, linfrø og linfrøolje, avokado, laks, albacore tunfisk og annen fet fisk alle inneholder omega 3 fettsyrer. Hvis du ikke liker fisk, fiskeolje kapsler er en god erstatning.

Du vil ha nok energi uten enkle karbohydrater

Ikke bekymre deg om å ha nok energi uten enkle karbohydrater. Alle næringsrik mat gir deg energi. En kalori per definisjon er en enhet av energi. Enkle karbohydrater, men de gir deg et skudd av rask energi, mangel ernæring, spike blodsukkeret ditt, la deg i en lavkonjunktur, og resultere i at du lagre fett, i stedet for å brenne den - fordi du brenner de enkle karbohydrater i stedet for fett .

Spise riktig nå

Å kontrollere glukoserespons og forebygge diabetes, spise som om du allerede er en diabetiker. Det finnes mange gode kokebøker tilgjengelig som kan gi deg ideer om hvordan du kan endre din nåværende kosthold, slik at du ikke vil gå glipp av enkle karbohydrater så mye som du tror du vil.