Digidexo.com

Den beste naturlige middel for å senke triglyserider

Triglyserider er den kjemiske form av fett som det finnes i de fleste matvarer, og i kroppen vår. Høye triglyserider er knyttet til koronarsykdom, så det er viktig å senke triglyseridnivåer hvis de er for høye. Men kan du ikke ønsker å stole utelukkende på medisiner for å gjøre dette for deg. Det er flere måter å redusere triglyserider naturlig, men mange kilder, som for eksempel Ohio State University Medical Center og Mayo Clinic, foreslår å justere kostholdet ditt og administrere din vekt.

Kosthold og ernæring

Hvis du er overvektig, er det første steget du bør ta i å senke triglyserider er å gå ned i vekt. Dette er fordi overflødige kalorier som du forbruker blir omdannet til triglyserider og lagres i kroppen som fett, så jo mer overvektig du er, jo høyere triglyserider er sannsynlig å være. Begynn med å trene regelmessig, selv om det betyr å ta en tur et par dager i uken.

Du bør også følge nøye med kostholdet ditt hvis du prøver å gå ned i vekt for å senke triglyserider. OSU Medical Center foreslår du begrense alkoholinntaket, fordi selv små mengder kan føre til høye triglyserider. Hold deg unna sukkerholdig eller raffinerte matvarer, som har en tendens til å øke triglyseridnivåer enda mer enn andre matvarer, ifølge Mayo Clinic. Du bør lese mat etiketter svært nøye, og tar sikte på å konsumere mer enn 300 mg kolesterol per dag, anbefaler Mayo Clinic.

OSU Medical Center retningslinjer for å senke triglyserider anbefaler at du spiser mer fiber og komplekse karbohydrater. Disse inkluderer fullkorn, helkorn matvarer, og frisk frukt og grønnsaker.

Mest av alt, oppfordrer Mayo Clinic at du prøver å fjerne transfett fra kosten din. Noen mat etiketter hevder at en matvare er "trans fett gratis", men mat selskaper har lov til å bære denne etiketten selv om maten ikke inneholder små mengder transfett, sier Mayo Clinic. Husk at all mat som inneholder hydrogenert olje ikke inneholder transfett, som hever triglyserider.

Alternativ løsning

Ifølge Mayo Clinic, tar i DHA og EPA i form av fisk eller fiskeolje kosttilskudd kan ikke bare senke triglyserider, men også kan bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjertesykdommer. Imidlertid bør du konsultere legen din før du tar kosttilskudd fordi du tar for mye kan gi bivirkninger, inkludert en økt risiko for blødning.