Digidexo.com

Hvordan Raise HDL Chlolesterol

Høy-tetthets lipoproteiner (HDL) antas å frakte kolesterol fra blodet til leveren, noe som reduserer den totale mengden av kolesterol i blodet. Et høyt HDL-nivå er derfor gunstig; et nivå på 60 milligram av HDL per desiliter blod (mg / dl) er ansett som den minimale HDL nivået for ideell helse. Du bør være i stand til å heve HDL betraktelig med noen enkle endringer i livsstil.

Bruksanvisning

•  Gå ned i vekt fornuftig. De beste vekttap planer består vanligvis av en kombinasjon av å spise mindre og trene mer. Vekttap har en direkte effekt på HDL nivå; hver 6 pounds av overflødig vekt som du mister kan øke HDL ved 1 mg / dl.

Tren regelmessig. Aerob trening øker direkte HDL, i tillegg til å hjelpe til med vekttap. Du bør engasjere seg i en øvelse som sykling, løping eller gå fem ganger i uken i minst 30 minutter per økt.

Overvåk fettinntaket. Du bør begrense kaloriene du får fra fett til om lag 30 prosent av det totale kaloriinntak, og du bør ikke få mer enn 7 prosent av kaloriene fra mettet fett. De vanligste kildene til mettet fett er animalske produkter som storfekjøtt og meieriprodukter. Du kan redusere forbruket av mettet fett ved å bruke matoljer som olivenolje, rapsolje og peanøttolje.

slutte å røyke. De fleste røykeslutt planer kombinerer rådgivning med medisiner som nikotinplaster. En vanlig røyker kan øke hans HDL-nivå med 10 prosent når han slutter.

Begrens alkoholinntaket. Moderat drikking kan øke HDL nivå, selv om dette ikke rettferdigalkoholforbruk hvis du ikke allerede drikker. Menn bør ikke ha mer enn en eller to drinker per dag, og kvinner bør begrense seg til et gjennomsnitt på én drink hver dag.