Digidexo.com

Hvor effektiv er den Flu Shot?

Influensa skudd er gitt hvert år, som starter i høst. Skuddet er i utgangspunktet en vaksine for influensa-viruset. Ett skudd har komponentene for flere influensa virus, på grunn av det faktum at viruset muterer konstant. De mest aktuelle kjente typer virus er de plassert i hvert års vaksine for å spare plass og kostnader. De baserer det på oddsen som virus vil være fremtredende.

Influensa skudd har fått et dårlig rykte gjennom årene på grunn av rykter om at skuddene selv kan gi en pasient influensa. Dette kan ha vært sant i det siste når vaksinen brukt en levende virus som en del av vaksinen. Det er imidlertid for tiden bare en død virus brukt som er mye sikrere. De viktigste grunnen til enkeltpersoner får et tilfelle av influensa, selv når de får skutt, er fordi de er smittet med en belastning som ikke var en del av vaksinen.

Influensa skutt seg selv er svært effektivt for de stammer av viruset det dekker. Men så lenge du ikke har noe imot å ta risikoen for å bli syk, er det influensavaksine ikke en nødvendighet, unntatt hos barn og eldre. De fleste kan lett bekjempe en grunnleggende influensa-viruset i løpet av en uke. De som er eldre og svært unge kan ikke bekjempe viruset som lett siden deres immunforsvar er ikke så sterk.

Av de to typer vaksiner tilgjengelig, er det skutt mer effektiv. Skuddet arbeider med minst 70 prosent nøyaktighet hos friske individer, mellom 30 og 70 prosent i det usunt, og rundt 50 prosent blant de som bor i sykehjem. På den annen side, er den bare effektiv nasalspray mellom 30 og 70 prosent i friske voksne og lavere i usunne mennesker. Imidlertid, av en eller annen grunn, er den mer effektiv i sprøyte barn.