Digidexo.com

Ernæring guide for diabetikere

Ernæring guide for diabetikere


Hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, har du sannsynligvis allerede vet at du må følge nøye med på hva du spiser. Fordi diabetes er en så komplisert sykdom, det er ingen enkel diett for diabetikere, men ekspertene er enige om at maten pyramide diett anbefalt av American Heart Association er det beste valget, med noen ekstra begrensning av karbohydrater. Diabetikere bør spise i løpet av dagen, og på en tidsplan for å holde blodsukkeret jevnt hele dagen.

Viktigheten av Fiber

Alle trenger fiber, men det er spesielt viktig for personer med diabetes. Løselig fiber finnes i frukt, grønnsaker, belgfrukter og frø hjelpe treg fordøyelse og redusere opptaket av glukose (sukker) i tarmen. Kokte bønner har den høyeste mengden av løselig fiber, og er et godt valg for diabetikere, men fiber kan også bli funnet i grønnsaker som brokkoli og søtpoteter og frukter som bringebær og epler.

Folk trenger også uløselig fiber for å rense ut mage-tarmkanalen. Havre, hele korn og nøtter er gode kilder til uløselige fiber.

Fem om dagen

Du husker kanskje den "Fem om dagen" sier fra barndommen; det var sant da, og det er sant nå. Spise fem frukt og grønnsaker om dagen gir solid ernæring, rikelig med fiber og lav glykemisk måltider for diabetikere. Velge grønnsaker i en rekke farger vil bidra til at alle ernæringsmessige behov blir møtt.

Lav mettet fett

Diabetes og høyt kolesterol og triglyserider ofte går hånd i hånd. Etter en diett lav på mettet fett bidrar til å redusere kolesterolnivået, som igjen bidrar til å hindre hjerteproblemer. Velg magert kjøtt og umettet fett som olivenolje eller lin oljer. Spis ting som fisk, svarte bønner, valnøtter og avokado for å bidra til å øke HDL (bra) kolesterol.

Limit Sweets

Mens det er en myte at diabetikere ikke kan ha sukker, bør noen søtsaker nøye regnet inn den daglige karbohydrater teller. Sukker og produkter som inneholder sukker forårsake forhøyede nivåer av blodsukker og kan utløse en påfølgende krasj. Målet med diabetiker diett er å holde blodsukkernivået, men det er mulig å balansere en blodsukkeret pigg med ekstra trening og en reduksjon av andre karbohydrater - så har en bit av kaken, men hoppe over brød og poteter.

Se en Ernæringsfysiolog

Hver person med diabetes er annerledes. Den eneste måten å fastslå den eksakte diett som fungerer for deg, inkludert mat å spise og unngå, spise tider og ernæringsmessig balanse, er ved å overvåke blodsukkeret og bruke resultatene for å finne den beste formelen for suksess. Bygge en tilpasset plan som fungerer for deg ved hjelp av din lege og kostholdsekspert.