Digidexo.com

Aggressive behandlinger for prostatakreft

Prostatakreft er en kreft som rammer prostata, en reproduktive kjertel hos menn. Det er først og fremst en sykdom som rammer menn over en alder av 45. Tidlige behandlingstilbud ofte faller inn under kategorien "vaktsom venter". Imidlertid, hvis den prostatakreft begynner å spre seg eller forårsake svekkende symptomer, kan pasienten ønsker å prøve aggressive former for behandling.

Betraktninger

Fordi prostatakreft vanligvis utvikler seg i eldre menn, betyr prostatakreft som forvaltes ikke ofte føre til døden. I stedet, pasienter med prostatakreft ofte dør av andre geriatriske årsaker. Av denne grunn kan bestemmelsen med hensyn til om å aggressivt behandle prostatakreft avhengige av faktorer, inkludert risikoen for kreft reoccurring. Aggressiv behandling er ofte anbefales kun for aggressive tilfeller av prostatakreft.

Misforståelse

På grunn av tradisjonen i det medisinske miljøet for behandling kretser rundt vaktsom venter, er mange menn som er diagnostisert med aggressive former for prostatakreft fortalt at det er ingenting de kan gjøre for å kurere kreft og at sykdommen er uhelbredelig, ifølge en studie som dukket opp i mars 2007 Journal of Urology. Men ifølge studien, kan aggressiv behandling av prostatakreft doble forventet levealder for en pasient som lider av prostatakreft.

Kirurgi

Fjerne svulst eller hele prostata gjennom kirurgi, kjent som en prostatektomi, er en vanlig behandling for både tidlige former for prostatakreft og for kreft som ikke har respondert godt til andre former for behandling. Det finnes flere forskjellige fremgangsmåter som kan utføres, herunder bruk av lasere, laparoskopisk kirurgi, åpen kirurgi gjennom blæren eller gjennom et snitt midt mellom rektum og pung eller nedre abdomen.

Stråleterapi

Strålebehandling kan være en løsning på ethvert stadium av behandling av prostatakreft, men det er ofte den neste utvei når operasjonen mislykkes. I løpet av behandlingen, blir de kreftceller utsettes for stråling for å drepe dem. Dette fungerer fordi mens friske celler er i stand til å reparere DNA-skade på grunn av stråling, kreftceller er ikke.

High Intensity Focused Ultrasound

Et annet alternativ til kirurgi eller stråling som leger kan bruke til å ødelegge kreftceller, er å bruke en High Intensity Focused Ultrasound (HIFU). Under en hifu prosedyre, blir ultrasoniske bølger fokusert på området av prostata, hvor kreftcellene er plassert. De med høy intensitet bølger kan føre til at vevet på sitt fokuspunkt for å nå temperaturer enn 212 grader Fahrenheit. Som et resultat av bølgene bare ødelegge kreftcellene, slik at den omgivende vev sunn.