Digidexo.com

Alternativ til Imitrex for hodepine

Imitrex er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle migrene og cluster hodepine. Den er tilgjengelig for hjemmebruk som en pille eller som en nesespray. Som en injeksjon, er dette stoffet gis av helsepersonell eller det kan leveres som en autoinjection enhet for å la pasienten selv administrere medikament. Imitrex er vanligvis ikke foreskrevet til personer med hjerte-forhold eller ukontrollert hypertensjon som det kan forverre slike tilstander som fører til alvorlige bivirkninger. Imitrex kan forårsake nummenhet og kribling, svimmelhet, hjertebank, muskelsmerter og gastrointestinale symptomer som smerter og diaré.

Hurtigvirkende Alternatives

Hurtigvirkende alternativer produserer vanligvis merkbar lettelse i 15 - 30 minutter etter administrasjon. Triptaner er klassen av stoffer som Imitrex tilhører. Zomig i et annet triptan narkotika og administreres som en nesespray. Det er vanligvis reservert for bruk av folk som ikke tåler Imitrex. Oktreotid er en injectible behandling for cluster hodepine. Det er en syntetisk form av et hormon som finnes i den menneskelige hjerne, somatostatin, og er et sikkert alternativ til Imitrex for pasienter med kardiovaskulære tilstander. Administrasjon av ekstra oksygen med en hastighet på 7 til 10 liter per minutt kan bidra til å lindre hodepine i så snart som 15 minutter. Oksygen krever en resept og kan fås fra en holdbar medisinsk forsyning selskap. Bærbare oksygenbeholdere kan bestilles for de som har hyppig hodepine og kan kreve behandling hjemmefra.

Andre Akutt Alternatives

Narkotiske smertestillende medikamenter kan være foreskrevet for alvorlige, ofte tilbakevendende tilfeller. Kodein er et slikt narkotisk. Narkotiske smertestillende medikamenter er ikke ansett hurtigvirkende som de tar lengre tid å bli absorbert enn hurtigvirkende alternativer. Disse brukes med forsiktighet, da det er risiko for avhengighet. Lidokain nesedråper kan bli brukt til å ha en bedøvende effekt og gi hodepine relief. Migranal, eller DHE, kan gis som en nesespray, skudd eller intravenøs infusjon. Nesesprayen kan være tregere i å lindre hodepine enn intravenøs infusjon. Dette alternativ til Imitrex kan gi kvalme og / eller svimmelhet. For hodepine som ikke er så alvorlig som cluster hodepine, noen over disk preparater, for eksempel Excedrin migrene, kan gi lindring.

Long-Term Alternatives

Frekvensen av noen former for hodepine, spesielt cluster hodepine, kan styres ved langtids medisiner. Verapamil er vanlig foreskrevet som et medikament for å kontrollere høyt blodtrykk. Den brukes til å behandle cluster hodepine for varigheten av klyngen. Det tas daglig, og bidrar til å minske alvorligheten og hyppigheten av hodepine. Litium er foreskrevet som et forebyggende behandling for cluster hodepine. Det tas daglig, og dosen er overvåkes nøye for å forhindre litium toksisitet. Lang tids bruk av litium kan føre til utvikling av skjelvinger, tørr munn og hyppig vannlating.

Ikke-medisinske alternativer

For lider av cluster hodepine, kan livsstilsendringer i klyngen episode bidra til å redusere hyppighet og varighet av hodepine. Unngå alkoholholdige drikkevarer, nikotin og røkt og behandlet kjøtt, som inneholder nitritt, er endringer som bidrar til å hindre utbruddet av en klynge hodepine. Ikke-medisinske alternativer til Imitrex inkluderer accupuncture, accupressure og kiropraktisk behandling. En lege bør konsulteres før du bruker et ikke-medisinsk alternativ terapi som det kan være andre faktorer som ville føre til slike behandlinger for å være mer skadelig enn godt. For eksempel, hvis det er nakke og rygg problemer som bidrar til hodepine, kan kiropraktisk manipulasjon forårsake mer skade, forverring intensiteten av hodepine.