Digidexo.com

Lyskebrokk Symptomer

En lyskebrokk vises vanligvis som en klump i lysken eller indre del av øvre del av låret. Det er avgjørende at medisinsk behandling søkes så snart som mulig for å unngå komplikasjoner. Gå til din lokale legevakten hvis brokk ikke kan skyves tilbake igjen. En lyskebrokk vises vanligvis gjennom et svekket sted i mageområdet. Høyt trykk, forårsaket av en kronisk hoste, tung nys, dytting eller bærer en tung gjenstand, graviditet eller anstreng av muskler bryter svekket veggen. Ofte blir et stykke av kirurgisk maske plasseres på det svekkede område av bukveggen. Recovery er kort. Pasientene tilbake til arbeid i en dag eller to, uten tunge løft i to uker. Utsiktene er bra hvis brokk er behandlet, tilbakefall etter reparasjon er generelt mindre enn 3 prosent.

Kul

En klump vises som en utvekst av vev som ikke er i stand til å bli skjøvet tilbake i magen. Denne klumpen kan vises i lysken eller mageområdet, være øm å ta på og kan også virke større når du står.

Kvalme eller brekninger

Tarmen kan bli fanget innenfor brokk og hindre strømmen av mat. Dette fører til at tarmen blir blokkert, og støttet opp, noe som kan føre til kvalme eller oppkast. Hvis tarmen er bare delvis blokkert, symptomene er mer sannsynlig å være kvalme og dårlig appetitt.

Forstoppelse

Hvis tarmen blir blokkert i løpet av brokk, kan dette også blokkere strømmen av næringsinnhold. Avføring blir blokkert, forårsaker forstoppelse.

Urin Symptomer

Hvis blæren blir fanget innenfor brokk, kan du ha en eller alle av følgende symptomer: hyppig vannlating, nøling, brenning, hyppige infeksjoner og blærestein.

Smertefulle samleier

Kvinner kan føle smerte ved inngangen til skjeden og dypere smerter under samleie.