Digidexo.com

Hvordan behandle Bells parese

Hvordan behandle Bells parese


Bells parese resultater når betennelse og komprimering av den syvende hjernenerven forårsake ansikts lammelse. Tilstanden rammer vanligvis bare den ene siden av ansiktet, men det kan av og til føre til bilateral lammelse, eller lammelse på begge sider av ansiktet. Symptomer på Bells parese komme plutselig, og inkluderer hengende på den ene siden av ansiktet, problemer med å lukke det ene øyet, rive på det ene øyet, tørr munn og endringer i smakssansen. Vanligvis Bells parese avtar innen 2 uker med eller uten behandling. Av og til kan symptomene somle, men de fleste med Bells parese blir helt friske i løpet av 3 til 6 måneder.

Bruksanvisning

Unn kilden til Bells parese

Attack viruset. De fleste tilfeller av ansiktslammelse er antatt å være relatert til eksponering for et virus som skader den syvende kranienerve. Denne nerve styrer ansiktsuttrykk og et parti av spytt og tåreproduksjon. Når symptomene ikke klarer å avta på sine egne, anti-virus medisiner som acyclovir, famciclovir eller valacyclovir kan brukes til å behandle Bells parese.

Reduser nerve betennelse og hevelse. Bells lammelse behandling kan omfatte steroid prednison, sammen med et anti-viralt medikament. Prednison er rettet mot å redusere betennelse og presset på den syvende hjernenerven. Ikke alle bør ta prednison, og det kan reagere med andre medisiner, så pass på å fortelle legen din om eventuelle andre medisiner du tar.

Soothe øret eller nakkesmerter med ibuprofen, paracetamol eller aspirin. Varm, fuktig varme kan også hjelpe deg å føle deg mer komfortabel.

Ta ekstra vare på de berørte øyet. Berolige tørrhet og irritasjon ved å bruke kunstige tårer. Legge inn et notat for å minne deg selv å bruke dråpene, og å av og til lukke berørte øyet manuelt ved forsiktig med fingeren.

Vær oppmerksom på munnhygiene. Sip væske ofte å hjelpe med tørr munn, og sjekker ofte for mat som kan fremsettes mellom kinnet og tannkjøttet på grunn av svakhet på den siden av munnen.

Tips og advarsler

  • Oppsøk lege så raskt som mulig for å diskutere det beste alternativet å behandle Bells parese. Når medisinering er nødvendig, er det best å starte behandling så snart som mulig etter at symptomene begynner. Gjør alt du kan for å øke immunresponsen og fremskynde din helbredelse ved å få nok hvile, spise godt, og tar en B-kompleks vitamin mens du gjenoppretter fra Bells parese.
  • Kirurgi for å avlaste presset på den syvende hjernenerven anses risikabelt og anbefales vanligvis ikke.