Digidexo.com

Urter som Fight Gum Disease

Tannkjøttsykdom eller gingivitt er en periodontal problem som har vært knyttet til mer alvorlige helsemessige problemer som hjertesykdommer, fordøyelsessykdommer og selv kreft i bukspyttkjertelen. Det er viktig at du tar vare på tannkjøttet til å forbedre din generelle helse. Ikke alle, men har råd til kostnadene for tannhelsetjenesten. Heldigvis finnes det flere typer rimelige urter som kan styrke din tannhelse og bekjempe tannkjøttsykdom.

Gum sykdom Symptomer

Gum sykdom symptomer inkluderer hevelse, blødning, avtagende og ømhet. De andre to ting som vanligvis følger med disse symptomene er dårlig ånde og løse tenner. Dårlig ånde eller løse tenner alene, men ikke nødvendigvis bety tannkjøttsykdom. Disse tingene kan skje på grunn av andre mindre grunner. Dårlig ånde kan være et resultat av tørr munn, visse matvarer eller bihuleproblemer. Løse eller skiftende tenner kan også skje på grunn av andre årsaker heller enn tannkjøttsykdom som vanlig tann sliping, oppsprukne røtter, bein tap, eller feil okklusjon, som oppstår når tennene møter feil vei mens tygge.

Første tingen å gjøre

Den viktigste årsaken til tannkjøttsykdom er bakteriell plakk som dannes på tennene over tid, og deretter blir herdet og fast festes til tannrot struktur. Den første prosedyren du bør ta før du bruker urter for å behandle tannkjøttsykdom, er derfor å gå til tannlegen og ha disse veggene av plakk fjernet. Profesjonell tannlegeutstyr er den eneste som kan fjerne dem. Urter kan bidra til å forbedre tannkjøttet, men du vil ikke være i stand til å kvitte seg med tannkjøttsykdom helt med mindre du eliminere plakk først.

Det finnes flere typer urter som kan bekjempe tannkjøttsykdommer og hjelpe deg å opprettholde sunt tannkjøtt. Noen av de mest effektive urter er calendula, tea tree olje og aloe vera gel.

Calendula

Med sin antiseptisk og anti-inflammatorisk egenskaper, er calendula gunstig for blødning, avtagende og ømme tannkjøtt. Det kan bidra til redusere sårhet, hindre bakterier fra å gjøre ytterligere skade på tannkjøttet og fremskynde helbredelsesprosessen. Det er mange måter du kan bruke calendula til kamp tannkjøttsykdom. Den enkleste måten er å bruke en urte tannkrem eller munnvann som har calendula som hovedingrediens. Hvis tannkjøttet føles ømme, prøve å drikke noen kopper calendula te om dagen for å lindre smerten. Du kan også legge til et par dråper av calendula tinktur til tannkrem. Deretter pusser tennene og nøye massere tannkjøttet med det. Dette vil holde tannkjøtt vev sunt.

Tea Tree Oil

Tea tree olje er en kraftig antiseptisk som kan redusere plakkakkumulering og graden av tannkjøtt blødning. Det er mange naturlige muntlige produkter som inneholder tea tree olje, og de bør være ganske enkelt å finne, spesielt i en naturlig mat butikk. En annen måte å bruke tea tree olje er å fortynne ett femtinitti dråper i en teskje av base olje som mandel eller olivenolje, og deretter legge den til tannkrem. Ikke bruk mer enn to dråper om gangen eller svelge oljen. Vent omtrent ti til femten minutter før du drikker eller spiser.

Aloe Vera Gel

Aloe vera-planten har vært kjent gjennom historien for sin helbredende kraft. Ifølge mai 2009 utgaven av "General Dentistry", fant forskerne at aloe vera tann gel kan være like effektivt som kommersielle tannkrem på å slåss mot plakk og økende tyggegummi regenerativ potensial. For å bruke aloe vera tann gel, bare spre det på tannbørsten din, og deretter pusse tennene og massere tannkjøttet med det. Foruten sin antibakterielle egenskaper, vil aloe vera gel også øke fuktigheten i munnen og dermed bidra til å kurere dårlig ånde.