Digidexo.com

Hjem rettsmidler for å bli kvitt Common Cold

Forkjølelse er umulig å unnslippe, og gitt sin natur, ikke effektivt kan bekjempes ved hjelp av antibiotika. Kalde lider ofte nødt til å la den kalde kjøre sitt en-til to-ukers kurs og behandle symptomene som best de kan. Mange lider føler seg ikke trygge å ta over-the-counter (OTC) forkjølelsesmedisiner eller andre medisiner. Her er noen enkle måter å raskt behandle som tett nese, sår hals eller hoste uten å ty til reseptfrie legemidler.

Kyllingsuppe

Foreldre har vært å gi kyllingsuppe til sine barn i århundrer som en slags kur-all. Imidlertid har nylig forskerne vært i stand til å sikkerhetskopiere den medisinske fordeler av en god bolle med kyllingsuppe. Når det kommer til en tett nese, kan den varme fuktigheten i suppen bidra til å berolige slimhinnene som forårsaker en tett nese, noe som gir en midlertidig lettelse fra overbelastning. Flere gode nyheter? De fleste hermetisert varianter av kylling noodle soup er like gunstig som mors.

Hydrat deg selv

Det er en myte at væske kan brukes til å skylle en kald ut av systemet, men å drikke rikelig med væske kan sikkert hjelpe gjøre det. De beste væsker, ifølge Mayo Clinic eksperter, inkluderer vann, juice, klar buljong, og varmt sitron vann med honning. Sørg for å unngå væsker som inneholder alkohol, kaffe eller koffeinholdige brus som disse kan øke alvorlighetsgraden av symptomene.

Hydration er også nøkkelen for behandling av en sår hals. Ifølge Mayo Clinic, blande honning og sitron (etter smak) i varmt vann og la det avkjøles til romtemperatur før sipping hjelper til pels halsen og redusere slim. Mayo Clinic anbefaler også gurgle 1/2 ts. av salt blandet med et fullt glass vann for å bli kvitt irriterende slim. Eller prøv å suge på et stykke hardt godteri eller en hals pastill, noe som øker flyten av spytt for å holde halsen fuktig.

Fuktighet i luften

Fuktig luft er flott for en overbelastet nese eller sår hals. Tørr luft kan tørke ut slimhinnene, noe som gjør forkjølelse mer vanlig i tørr vinter luft enn om sommeren. En luftfukter kan kjøpes på ethvert stoff butikk og er en stor investering for behandling av mange sykdommer, ikke bare en kald. Med destillert vann vil sikre best luftkvalitet. Dessuten anbefales det å rengjøre luftfukteren en gang i uken. (Prøv å kjøre den med en løsning av halvparten vann og halvparten hvit eddik.)

Kan ikke råd til en luftfukter denne gangen? Prøv å ta en fin varm dusj og puste i den fuktige dampende luft for å gi en liten lettelse. Eller holde åpne panoreringer av vann i nærheten av ovnen din og radiatorer for en lignende effekt (og pass på å endre vann ukentlig).

Saline Spray

De fleste saltvann spray er en utmerket måte å få fritak fra en utstoppet opp nesen. I motsetning til mange av sine over-the-telleren nasal decongestant kolleger, har saltvannsspray ingen andre bivirkninger og er ofte trygge nok til å behandle barn så vel som voksne.

Alternative løsninger

Det finnes ubegrensede forslag til alternative løsninger for å hjelpe berolige dine sår hals, men bevisene av effektive rettsmidler er noe begrenset. Ifølge Mayo Clinic, er det noen urte rettsmidler som kan bidra til å lindre irritasjon. Disse inkluderer lakris rot, marshmallow root, honeysuckle blomster, berberis, eukalyptus, kamille og glatte alm. Disse vanligvis kommer i form av urtete og kan finnes i mange dagligvarebutikker samt helsekostbutikker. Sjekk med legen din før du starter noen urte rettsmidler, som de ikke kan være trygt for de som er gravide eller har visse medisinske tilstander; de kan også samhandle med andre medisiner.