Digidexo.com

Dietter for personer med diabetes

Det er ingen perfekte diett for diabetes, og generelt den beste dietten er den som kommer til å være den mest moderate, lang levetid og konsekvent fra dag til dag. Dette konsistens og planlegging er svært viktig for diabetikere; ved å spise omtrent samme mengde mat til omtrent samme tid hver dag, kan blodsukkernivået overvåkes mer nøye, noe som resulterer i en nærmere-til-normal lesing hele dagen.

Karbohydrater og fiber

Low-carb diett er sannsynligvis ikke riktig for diabetikere, selv om karbohydrater er ansvarlig for post-måltid økninger i blodsukkernivået. De Mat og ernæring styret foreslår generelt minimum 130 g karbohydrater om dagen, blant annet fordi hjernen trenger glukose for å dekke umiddelbare energibehov. For diabetikere, da, karbohydrater er både nødvendig og farlig. En strategi med karbohydrater er å bevilge om lag 45 til 70 prosent av din totale matinntaket til karbohydrater, men velg karbohydrater basert på glykemisk indeks (GI). Det betyr å unngå karbohydrater som har blitt funnet å øke blodsukkeret i blodet mer enn andre karbohydrater. Høy GI karbohydrater gir vanligvis gode kilder til fiber, som kan senke glykemisk respons når konsumert regelmessig. Gode ​​valg er kli og hel-hvete produkter sammen med bygg og Ryes. Dårlige valg inkluderer hvitt brød, hvit hvetemel, donuts og kake.

Proteiner og fett

Protein bør være mellom 10 og 20 prosent av kalorier forbrukes; mens fett inntaket bør være mindre enn 10 prosent. Men både protein og fett er avgjørende for diabetespasienter. Proteiner er viktig for energi og ikke vanligvis føre til en stor økning i blodsukkeret etter inntak. Imidlertid kan proteiner være metabolsk kostbart ved å bidra til syremengden og fordi diabetikere har ofte problemer med å fordøye og absorbere protein grunn hypochlorhydria og andre fordøyelsesproblemer. Proteiner bør være avledet fra plante kilder eller fra lean animalsk protein. Fettinntaket er viktig, men visse fett er å foretrekke fremfor andre, og trans fett bør unngås. Mettet fett bør begrenses. Omega-3 fettsyrer er også viktig for helsen til betaceller i bukspyttkjertelen og bør velges i løpet av omega-6 fettsyrer; Dette betyr for eksempel bytter fra rødt kjøtt til fisk og sjømat.

Frukt, grønnsaker, vitaminer og mineraler

Frukt og grønnsaker er diabetiker venn, selv om noen frukter kan øke blodsukkernivået. Frukt og grønnsaker bør ta opp minst en halv plate til hvert måltid, ifølge American Diabetes Association. Diabetikere bør spise ni porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen, noe som vil gi massevis av mikronæringsstoffer samt en lav-kalori diett for vektkontroll. Vitaminer og mineraler er viktig, særlig magnesium, krom, jod, vanadium og taurin, og kan suppleres for økt glukose og insulinmetabolisme, så vel som vaskulær tonus og blodtrykk homeostase.