Digidexo.com

Basilaris Artery migrene behandling

Basilaris Artery migrene behandling


Den basilær arterie er en stor arterie som bringer blod til baksiden av hodet. Ifølge "Migrene For Dummies", skrevet av Diane Stafford og Jennifer Shoquist, MD, når denne arterie Feil, migrene og aura er et resultat. Nå kjent som basilaris migrene eller basilaris-type migrene, noen leger fortsatt vise til den ved det gamle navnet på arteria basilaris migrene eller BAM.

Diagnose

Fordi symptomene på basilaris migrene så tett likne et slag eller hjerne aneurisme, først har pasienten å bli diagnostisert for disse livstruende tilstander. Dette krever en MR eller en CAT scan av hjernen. Legen kan også sjekke skallen for å være sikker på at det ikke er en hårfestet brudd. Etter alle disse forholdene er utelukket kan diagnostisering av basilaris migrene gis og behandlingen startet.

Forebyggende medisiner

Uheldigvis er det ingen medisiner spesielt tilgjengelige for behandling av basilaris migrene. Men det har vært noen suksess med forskrivning verapamil off-label. Kalsiumkanalblokkere ble opprinnelig laget for å hjelpe redusere høyt blodtrykk. Pasienten er startet på en liten dose og gradvis bygget opp til hva dose legen mener er best for den aktuelle pasienten. Betablokkere kan også prøves dersom kalsiumkanalblokkere ikke fungerer.

Smertestillende medikamenter

Forebyggende medisiner vil ikke fungere for basilaris migrene angrep allerede i gang. Smertestillende midler som er gitt for basilaris migrene er den samme som for å gi andre typer av migrene, med unntak av triptaner. Disse inkluderer NSAIDs, ergotamin og narkotika. Hvis et angrep er langt mer alvorlig enn vanlig, gå til sykehuset.

Ekspertråd

MAGNUM, National Migrene Association anbefaler at alle med basilaris arterie migrene bære en medisinsk identitet armbånd til enhver tid. Fordi angrep kan forlate deg ute av stand til å snakke, vil du ikke være i stand til å fortelle noen hva som er i veien med deg. Eventuelle redningsmannskapene eller leger vil umiddelbart begynne å teste deg for hjerneslag stedet for å gi deg smertestillende medikamenter.

Advarsel

En av de mest vanlige typer av smertestillende for andre typer av migrene er triptaner som zomig (zolmitriptan). Basilaris migrene kan føre til den ene siden av kroppen til å bli lammet. Av denne grunn, kan ta triptaner for smerten forårsake livstruende bivirkninger som ekstrem svimmelhet og selv beslag.