Digidexo.com

Tånegl Cuticle Problemer

Tånegl Cuticle Problemer


Tånegl neglebåndene er en integrert del av helsen til foten din, så vel som helsen til kroppen din, så er det viktig å alltid ta vare på dem. Mange forskjellige problemer kan påvirke skjellaget av tånegl og forårsake andre problemer til spiker og foten selv.

Hva er en Cuticle?

Hårstråene er den døde huden som overlapper negl ved foten av neglene. Hårstråene fungere som en tetning mellom naglene og fingre, beskyttende sopp, bakterier og gjær fra å komme inn kroppen. Derfor er det svært viktig å ta vare på neglebåndene som uaktsomhet kan føre til flere problemer.

Bakteriell infeksjon

Paronychia er en vanlig tånegl infeksjon som forårsaker betennelse i hårstråene og huden rundt neglen som følge av bakteriell infeksjon. Symptomer på denne infeksjonen inkluderer hevelse og rødhet rundt spiker neglebåndene, noe som gjør det vondt å ta på. En gul-grønn utladning fra hårstråene området kan også være tilstede.

Hvis du tror du har Paronyki, er det en god idé å oppsøke lege, som denne infeksjonen må vanligvis behandles med antibiotika.

Hangnails

Begrepet hangnail er misvisende som det er faktisk ikke en del av neglen, men snarere en liten del av skjellaget som har blitt revet. Oftest henge negler er forårsaket av tørr hud, eller ved skader på skjellaget for eksempel spiker biting.

Hangnails bør alltid være riktig kuttet med neglesaks eller negleklipper som bite eller rive dem kan ofte gjøre dem verre, forårsake smerte, ytterligere skade på skjellaget og mulig smitte. Sørg alltid for å holde neglebåndene og huden fuktig for å unngå hangnails fra forming.

Soppinfeksjon

Neglesopp kan være en annen sak for neglebåndene. Neglesopp kommer i mange forskjellige varianter og kan ha mange forskjellige symptomer, inkludert alvorlig kløe, sårhet og blødninger rundt hårstråene samt eventuelt tap av spiker selv. Neglesopp er svært smittsom og kan overføres gjennom hud-til-hud kontakt, dusjer, garderober eller fra din lokale manikyristen hvis manikyr verktøyene ikke er desinfisert skikkelig.

En lege vil foreskrive anti-soppmidler for behandling av spiker sopp, og noen over-the-counter kremer og lotions kan også kjøpes for å behandle dette problemet.

Forebygging / løsning

For å hindre noen av de ovennevnte problemer med tånegl neglebånd, alltid være sikker på å riktig ta vare på føttene. Hold huden fuktig og sørg for å alltid ha tilstrekkelig ventilerte sko og sokker, spesielt hvis føttene svetter ofte. Pass på at du skal desinfisere alle manikyr verktøy og unngå, hvis mulig, ta kontakt med garderoben dusjgulv og andre steder hvor soppen kan muligens være en forurensning.

Hvis du føler at du har noen form for infeksjon, bør du oppsøke lege for å sikre at du får riktig diagnose og best mulig behandling. Noen infeksjoner kan være vanskelig å behandle og kan kreve flere runder med behandling før infeksjonen er borte.