Digidexo.com

Typer Pumper for matfag

Typer Pumper for matfag


Mange forskjellige typer og størrelser av pumper brukes i næringsmiddelindustrien, speiling de mange anvendelser som pumper brukes for i næringsmiddelindustri. Fra melke til sukkerrør industrien og fra stivelse behandlingen til sukkerrør, pumper er en del av systemet er nødvendig for å få mat på bordet.

Pumper i næringsmiddelindustrien er Sanitær

Pumper som brukes i næringsmiddelindustrien er ikke som sump pumpe i kjelleren. Fordi disse pumpene kommer i kontakt med næringsmidler, må de holdes i en meget hygienisk tilstand. Av denne grunn er de bygget av materialer som rustfritt stål, med lett vaskbare silikon sel. Selv om maten er behandlet etter det pumpes, trenger produsentene ikke ønsker noen forurensning kommer inn i prosessen under pumpe scenen.

Hvem Styrer Standards?

Om tilsynsorgan for disse sanitære forhold er International Association of Food Industry leverandører, som bruker standardene formulert av 3-A Sanitær Standards Inc. Selv om regelverket er frivillig, de blir akseptert over hele næringsmiddelindustrien.

Typer av Pumper

Fire typer pumper er ofte funnet i næringsmiddelindustrien. Mammutpumpen fungerer ved å ha luftbobler opptre som små pneumatiske stempler å trekke væske der det trengs. Sentnfugalpumpen, i mellomtiden, fungerer som en raskt roterende impeller som trekker væske inn i inntaket og tvinger dem gjennom uttak. En positiv fortrengningspumpe arbeider ved å trekke væske inn i den ene side av pumpen og deretter mekanisk å forskyve den ut på den andre side. Strålepumpen er svært lik den sentrifugalpumpe, men tilfører en diffusor til systemet.

Bruker av Pumper

Sentrifugalpumper bevege seg relativt lette væsker som melk, fløte eller myse i meieriindustrien. I bakerivirksomheten, blir de brukt til røren, oljer, fett, gjær slurry og smakstilsetninger. Sentrifugalpumper også flytte drikkevarer og selv ting som blod for kjøtt pakking industri. Strålepumper kan også brukes for disse anvendelser. Fortrengningspumper brukes til mer tyktflytende materialer som gelé, babymat og yoghurt. Airlift pumper er mindre vanlig i dag enn tidligere, men kan brukes for nonviscous væsker.