Digidexo.com

Tidlige symptomer på Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt rammer mer enn en million mennesker i USA. Fordi behandlingen er mest effektiv når sykdommen er fanget i de tidligste stadier, er det viktig å gjenkjenne tidlige tegn på revmatoid artritt.

Typer

En normal skjøten består av to glatte benoverflater som glir langs hverandre når den bøyes. I personer med leddgikt, kan disse glatte overflater bli betent (leddgikt bokstavelig talt betyr "hevelse"), noe som fører til smerte. I løpet av en gjennomsnittlig levetid, disse glatte overflater på slutten av bein rett og slett slites ut over tid, noe som er grunnen til at eldre mennesker ofte opplever leddgikt. Revmatoid artritt er annerledes enn aldersrelatert artritt. Revmatoid artritt er en degenerativ autoimmun lidelse der kroppens immunsystem feilaktig angriper sitt eget vev. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, personer med revmatoid artritt blitt stadig immobile, noen ganger til det punktet av å være helt deaktivert.

Tidlige symptomer

Sjelden er tidlige symptomer på revmatoid artritt det samme fra person til person. Daglig leddsmerter er den mest vanlig tidlig symptom på revmatoid artritt, spesielt i leddene i håndleddet og fingrene nærmest hånden, men av og til andre leddene også. Mange ganger leddsmerter er følte i de samme leddene på motsatte sider av kroppen (f.eks, både høyre og venstre tommel). Limited bevegelse av berørte ledd kan også observeres. Revmatoid artritt kan påvirke ikke bare leddene, men vevet rundt leddene som leddbånd, muskler og sener. Det kan også påvirke organer i kroppen i tillegg til leddene. Når pasienter med revmatoid artritt opplever betennelse, vil leddene bli vanskelig å flytte, hoven, rød og smertefullt å ta på.

Andre symptomer

Mange tidlige symptomer på revmatoid artritt kan etterligne symptomer på andre lidelser, og så kan gå ubehandlet, slik som tørre øyne, tørr munn og nakkesmerter. Tretthet, vekttap og en lavgradig feber kan også være tegn på revmatoid artritt, og i fravær av leddsmerter, kan forveksles med andre sykdommer. For eksempel, lupus og fibromyalgi er to sykdommer som har symptomer som ligner revmatoid artritt.

Betraktninger

Den kroniske leddbetennelse som kommer med revmatoid artritt kan til slutt føre til erosjon av benvev og bindevev rundt leddene. Dette kan føre til at disse leddene for å bli deformert.

Progresjon av symptomer

Symptomene på RA kan være intermitterende og avhenger av i hvilken grad vev er hovne. Remisjon er mulig og kan være sporadisk, som strekker seg i tid fra uker til år. Under remisjon, kan personer med revmatoid artritt føle seg helt normal før et tilbakefall inntreffer. Perioder med remisjon og tilbakefall er vanlig hos personer med revmatoid artritt.