Digidexo.com

Årsakene til forverring av MS

Årsakene til forverring av MS


Multippel sklerose (MS) er en sykdom der immunforsvaret angriper myelin skjede, eller dekning rundt nervene, slik at nervesignaler ikke fungerer riktig, i henhold til Kansas 'avdeling for helse og miljø. MS påvirker deler av nervesystemet, slik som hjernen og ryggmargen, forårsaker symptomer som kan omfatte tale og synsforstyrrelser; koordineringsproblemer; tretthet; prikking og svimmelhet. Til tider, MS-pasienter opplever eksaserbasjoner der nye symptomer kan oppstå eller gamle kan bli mer alvorlig. Mens eksaserbasjoner kan oppstå uten en klar grunn, er flere faktorer antas å utløse fakkel-ups.

Stress

Både følelsesmessig og fysisk stress kan bringe på eksaserbasjoner hos personer med MS. Fordi stress påvirker immunforsvaret, kan være under mye følelsesmessig stress føre til en forverring av symptomene, ifølge WebMD. Når immunforsvaret er svekket av langvarig stress, kroppen din kan ikke forholde seg til MS-symptomer så effektivt.

Fysisk stress presser også immunforsvaret og kan forverre symptomene dine. Eksempler på fysiske belastninger inkluderer sykdom, infeksjoner og mangel på søvn. MS-pasienter bør få influensa vaksine for å redusere sjansen for å bli syk og opplever forverringer.

Klima

Ekstrem fuktighet, varme eller kalde eller plutselige endringer i temperaturen kan føre til forverring av MS-pasienter. Varme fører til at allerede skadet myelin skjede og nerver til å sende ut signaler enda mer ineffektivt enn vanlig, ifølge WebMD. Pasienter kan oppleve forverringer i svært kalde omgivelser også. Heldigvis eksaserbasjoner forårsaket av ekstreme klimaforhold er ikke permanent.

Hormonelle endringer

Kvinnelige MS-pasienter kan ha eksaserbasjoner rett foran deres månedlige perioder, når hormonene er i endring, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Forskere har funnet ut at MS-symptomer som svakhet, tretthet og koordineringsproblemer kan øke i alvorlighetsgrad på den tiden av måneden. I tillegg kan den reduksjon i østrogennivåer hos postmenopausale kvinner forverre symptomer.

Rusmiddelbruk og misbruk

En studie i "Neurology" og en 2005 journal artikkel som dukket opp i "Brain" 2003 tyder på at folk som røyker sigaretter har større risiko for å utvikle MS og at røyking kan forverre MS-symptomer. Likeledes, misbruker alkohol kan føre til forverring. Siden tung drikking påvirker sentralnervesystemet ved å forårsake nummenhet, prikking og koordinering problemer, kan MS-pasienter som har nevrologiske symptomer som balanse og koordinasjon vanskeligheter oppleve forverring etter inntak av alkohol.