Digidexo.com

Revmatoid artritt & Nyresyke

Revmatoid artritt & Nyresyke


Sammenhengen mellom leddgikt og nyresykdommer har vært omstridt i det siste. Men som følge av fortsatt studien, det har siden blitt fastslått at andre relaterte spørsmål er vanligvis den skyldige.

Relaterte sykdommer på feil

AARP.org rapporterer at nyreskader for pasienter med revmatoid artritt er mest sannsynlig et resultat av autoimmune sykdommer som ofte følger RA, inkludert sklerodermi eller lupus.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en leddgikt nært knyttet til revmatoid artritt. Det fører til plutselige, sterke smerter. MayoClinic.com forteller leserne at gikt kan føre til nyrestein på grunn av relaterte krystaller som bygges opp i pasientens kropp.

Revmatoid vaskulitt

ClevelandClinic.org sier at noen pasienter med revmatoid artritt utvikle revmatoid vaskulitt, forårsaker hevelse av arterier og skadelige ulike organer i kroppen, inkludert nyrene.

Medisinering Issues

Flere medisiner som vanligvis brukes til å behandle revmatoid artritt er rapportert å muligens føre til nyreskader. For eksempel kan minocycline og ciklosporin påvirke nyrefunksjonen, selv om disse ikke er vanlige hendelser.

Nyreproblemer Sjeldne

LifeSpan.org rapporterer at mens det er sjelden for revmatoid artritt å direkte føre til nyresykdom, kan RA forårsake knuter på nyrene.