Digidexo.com

Hvordan en person Få Vertigo?

Hvordan en person Få Vertigo?


Vertigo er en form for svimmelhet som oppstår når noen opplever en forstyrrelse i sin balanse eller likevekt. Det er ikke i seg selv en sykdom, men et symptom på en annen sykdom.

Typer Feelings

Følelser knyttet til vertigo er preget av to følelser: følelsen av bevegelse, som kalles subjektive svimmelhet; og oppfatningen av bevegelse, som er objektiv svimmelhet.

Funksjoner

Når hodet er i bevegelse, sendes det signaler til et apparat i det indre øret kalt labyrinten. De blir så transportert gjennom nervene til cerebellum og hjernestammen, som er områder av hjernen som kontrollerer balansen, blant andre funksjoner. Vertigo oppstår når denne prosessen blir forstyrret.

Årsaker

Det er mange årsaker til svimmelhet, inkludert betennelse i det indre øret, nedsatt blodtilførsel til undersiden av hjernen, hodeskader, migrene og akustisk neuroma, som er noncancerous, godartede svulster.

Fakta

Det er anslått at om lag 40 prosent av folk i USA opplever vertigo minst en gang i livet. Det er litt mer utbredt hos kvinner og øker med alderen.

Forebygging / løsning

Vertigo lider kan redusere svimmelhet, bedre balanse og forebygge fall ved å delta i vestibular rehabilitering terapi, som er utført av en fysioterapeut.