Digidexo.com

Hvordan kan et Sun Rash Form?

Hva er årsaken til soleksem

Polymorfe lys utbrudd, mer kjent som "soleksem," vanligvis er forårsaket av følsomhet for lys, oftest utløst av eksponering for sollys. Selv om utslett kan ta ulike former, hevet rosa eller røde flekker vanligvis vises på V av halsen, armene, og baksiden av hendene. Utslettet kan ses på brystet og leggene også. I noen tilfeller ligner utslett dermatitt, hvor det berørte området kan dekkes i små blærer, etterfulgt av store, tørre, røde flekker. Kvinner mellom 20 og 40 som har lys hud er de som er mest berørt, men hvem som helst kan utvikle soleksem hvis ute i sollys for lenge.

Andre årsaker

Ingredienser som finnes i noen solkremer, kosmetikk, solkrem, kortison kremer eller antibiotika salver brukes på huden kan utløse en reaksjon når eksponering for sollys oppstår. Tar vanlige medisiner, inkludert antibiotika, visse orale prevensjonsmidler og diuretika brukes til å behandle høyt blodtrykk kan føre til foto i noen mennesker. Nyere forskning har også knyttet reseptfrie smertestillende som ibuprofen og naproxen natrium til fotoallergisk reaksjon. Tilstanden kan være arvelig også.

Symptomer

En immunreaksjon i huden for solens ultrafiolette stråler, sol utslett forårsaker vanligvis kløe eller en brennende følelse som kan vare i flere dager. Utslettet forsvinner vanligvis i løpet av få dager hvis ytterligere langvarig eksponering for sollys unngås. En allergisk reaksjon på sollys, enkeltpersoner opplever ofte tilstanden på våren når de først går utendørs og tilbringe flere timer i solskinnet. Soleksem kan bli verre hvis du går ut i solen igjen før det gror. I de fleste tilfeller, men huden blir mindre følsom for sollys da de varme været sesongen fremskritt og mer tid utendørs.

Når bør du søke lege

Du må kanskje se din primære omsorg lege eller hudlege hvis du lider av en vedvarende utslett på de områdene av ansiktet ditt eksponert for solen, eller hvis utslettet sprer seg til de områder av kroppen er dekket av klær. Ring legen din dersom du har et kløende utslett som ikke svarer til over-the-counter behandlinger. Enhver utslett ledsaget av høy feber eller ekstrem smerte bør rapporteres til legen din. Tilkalle medisinsk hjelp umiddelbart hvis du plutselig utvikle elveblest og oppkast, sammen med hevelse i lepper eller øyne etter eksponering for solen. Disse symptomene sammen med vanskeligheter med å puste eller svelge, forvirring eller bevisstløshet kan være tegn på en livstruende allergisk reaksjon.