Digidexo.com

Hvordan sette inn et kateter (kvinnelig pasient)

Hvordan sette inn et kateter (kvinnelig pasient)


Physicians bruke et kateter, et rør som settes inn i kroppen for å tømme blæren for urin, for å hjelpe pasienter med urininkontinens, og i løpet av en rekke forskjellige kirurgiske prosedyrer. Forklare prosessen for pasienten å lette nervene hennes og for å gjøre prosedyren gå mer jevnt for begge parter. Følg disse trinnene for å sette inn et kateter inn i en kvinne.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig, og påfør sterile hansker. Rengjør urinrørsåpningen med en rensing, sterilisering produkt som Betadine. Rengjør kjønnsleppene og urethral meatus bruker nedadgående bevegelser, unngå anal området. Bruk Betadine eller lignende steriliserings produkt.

Skrubb hendene grundig igjen og bruke sterile hansker. Ikke ta på utsiden av hanskene med hendene. Smør kateteret.

Spre kjønnsleppene og finn meatus. Sett inn kateter inn i øregangen forsiktig og langsomt. Advance kateteret forsiktig. Etter urinen begynner å strømme, fremme kateteret ytterligere 2 inches.

Hold kateteret på plass mens du blåse ballongen ved hjelp av en sprøyte med rent, sterilt vann. Sikre at kateteret er i blæren.

Trekk kateteret forsiktig til inflasjons ballongen sitter tett mot blæren nakke. Fest drenering posen og fester den til pasientens lår eller mage.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å unngå forurensning. En urinkateter kan forårsake alvorlig infeksjon hvis du ikke sterilisere den.
  • Hvis pasienten føler smerte mens blåse ballongen, stopp. Deflatere ballongen, fremme kateteret og forsøke å blåse opp ballongen igjen.