Digidexo.com

Litiumkarbonat Drug Information

Litiumkarbonat er fellesbetegnelsen på flere merkenavn anti-maniske og anti-psykotiske medisiner. Litiumkarbonat er foreskrevet til behandling av en rekke tilstander; den kommer med bivirkninger, forsiktighetsregler og legemiddelinteraksjoner.

Foreskrevet bruksområder

Litiumkarbonat er foreskrevet for bipolar (manisk depressiv) lidelse, for å forbedre white-blodceller hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi, for premenstruelle spenninger, bulimi, postpartum psykose, overaktiv skjoldbruskkjertel, HIV, og alkoholisme hvis depresjon er også tydelig. For flass og genital herpes, er litium lotion foreskrevet.

Effektivitet

Det er bare to effektive anti-maniske narkotika; en er litiumkarbonat. Litiumkarbonat reduserer nivåene av maniske episoder og kan produsere normal aktivitet innen tre uker etter behandlingsstart.

Forsiktighetsregler

Litiumkarbonat bør ikke tas av alle allergisk eller sensitiv til ingredienser, som for eksempel Tartrazin fargestoffer. Litiumkarbonat bør ikke brukes av alle med nyre eller hjertesykdom, dehydrering, lavt natrium i blodet, eller bruker diuretika eller ACE-hemmere.

Side Effects

Bivirkninger er direkte relatert til mengden av litiumkarbonat i blodet. De vanligste bivirkningene er tørste, overdreven vannlating, fin hånd tremor, mild kvalme og ubehag.

Interaksjoner

Litiumkarbonat kan forstyrre effekten av sentralstimulerende stoffer og fenotiazin narkotika. Litiumkarbonat kan også øke effekten av neuromuskulære blokkere, SSRI, ACE-hemmere og NSAIDs.

Spesialbefolknings Advarsel

For kvinner som er gravide eller ammer, kan Lithium Carbonate føre til hjerte og skjoldbruskfødselsskader; det også går over i morsmelk. Eldre er mer følsomme for virkningene av litiumkarbonat; de bør starte med lave doser og overvåkes nøye.