Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre med depresjon Relatert til Pill

Depresjon kan være et resultat av mange forskjellige faktorer; enkelte former for depresjon er knyttet til kjemiske ubalanser i hjernen, mens andre kan bli brakt videre av visse medisiner. En medisin som er kjent for å forårsake depresjon for noen kvinner er p-piller. For de som opplever problemer med depresjon og p-piller, det er ting som kan gjøres for å hjelpe den.

Hvordan Prevensjon Påvirker Depresjon

Progesteron, sammen med østrogen, er de viktigste hormonene i p-piller. Progesteron er kjent for å ha en virkning på serotoninnivået i hjernen, som er naturlig humør enhancer enzymer. Progesteron blokkerer enzymet, MAO (monoaminoksidase), som bidrar til å holde serotoninnivået opp. Når MAO enzym nivåer slipp, serotonin nivåer slipp, og dette kan skape problemer med humørsvingninger og depresjon.

Ett alternativ til depresjon Relatert til Pill

Hvis du finner dine p-piller forårsaker depresjon, er den første tingen din lege kan være lurt å prøve å bytte piller. Noen ganger kan en kvinne kan håndtere en type p-pille, og ikke en annen. Det finnes piller som har høyere og lavere doser av hormoner i dem. Noen kvinner kan være mer følsomme for en pille og mindre følsomme for en annen, og bytter piller kan bidra til å lindre tendenser til depresjon.

Andre prevensjonsmetoder

For kvinner som rett og slett ikke kan ta pillen i noen form på grunn av depresjon, endre til en annen form for prevensjon kan hjelpe. Andre metoder for prevensjon er: cervical cap, mellomgulvet, og svampen. Disse valgene bruke spermicider stedet for hormoner og vil ikke føre til depresjon. Iuds og kondomer er andre ikke-hormonelle valg for prevensjon.

The Pill og Antidepressiva

Hvis depresjonen er knyttet til p-piller, kan legen din mener at du kan dra nytte av et antidepressivum til å ta med seg. Det finnes noen typer antidepressiva tilgjengelig, inkludert: Prozac, Welbutrin og Zoloft. Disse medikamentene er generelt trygt å ta med p-pillen.

Betraktninger

Mange kvinner er kanskje ikke klar over at deres p-pille gjør dem føler seg deprimert. Dersom pillen er en ny resept, er det best å være klar over eventuelle endringer fysisk så vel som mentalt at du opplever den nye medisinen. Dersom depresjon blir et problem, blir verre, eller ikke går bort når du er på det, bør du la legen få vite med en gang. De fleste ganger, vil stoppe pillen ende følelser av depresjon, men hvis depresjonen ikke blir bedre etter stopp p-piller, sørg for å la legen få vite.