Digidexo.com

Hvordan å høste Chia

Hvordan å høste Chia


I begynnelsen av det 16. århundre, Hernando Cortez var fast bestemt på å ødelegge den lille Chia frø, som aztekerne mente ga dem mystisk energi. Cortez begynte å brenne acre etter acre av chia avling. Han erobret Mexico samt hele Aztec imperium. Over 500 år senere, er frøet som var tenkt å være tapt nå høstes igjen. Du kan høste chia deg selv og nyte denne super-seed frisk fra hagen din.

Bruksanvisning

•  I slutten av våren eller tidlig sommer, observere de fysiske egenskapene til chia avling. Modne planter kan vokse fra 3 til 4 cm høye i tørt vær, og kan nå en høyde på 60 cm i optimale betingelser for god drenering, full sol og rikelig med vann. Bladene skal være mørk grønn, tykk og rynkete. Hvert blad bør ha dype fliker med et tynt lag av fint, mykt, grått hår overflate. Planter bør ha mange stengler vokser ut av sin base. Den doble-lipped blomster bør variere fra blek blå til indigo blå. Hver blomst skal ha 13 små, flate frø som måler 1,5 til 2 mm lange.

På sensommeren, se etter frø klynger klare til å bli høstet. På denne tiden, bør de chia blomster har gulnet og tørket. Hold plastbeholder med den ene hånden og bang frøet klynger med en visp eller en ny plast fly swatter i den andre hånden. Lede de fallende frø inn i beholderen.

drapere en super-fine mesh skjermen over et stort, grunt brett og sile frøene å fjerne agnene, feil deler, skitt og annet rusk. Overfør frøene fra skuffen til en stor plastbolle med helletut. Hell frøene fra bollen inn i plast zip-close poser og avkjøl dem.

Tips og advarsler

  • Bruk en bredbremmet stråhatt mens du arbeider i feltet og drikke flaskevann for å unngå dehydrering. I stedet for å bruke en plast fly swatter, kan du også bruke en tre padle å slå frø klynger og spre frøene. Du kan også fjerne hele anlegget fra bakken ved å ta tak i det på basen og trekke på det til roten ballen løsner.
  • Selv om frøene ser rent, sile dem for lite rusk. Siden frøene er for konsum, må de rengjøres så grundig som mulig.